5x zwemvijvers

De Witte van Zichem sprong naakt in de Demer. Zomaar. Omdat hij er zin in had. Nu kijken we eerst of ergens een Blauwe Vlag uithangt voor we zedig in zwembroek of badpak een teen voorzichtig in het water laten glijden. Pasar presenteert: vijf toffe afkoelplekken voor deze zomer.

Tekst Marijn Follebout

4

Spectaculaire waterskishow in Jabbeke

5 euro p.p. – www.kleinstrand.be

De grote zwemvijver van Recreatiepark Klein Strand in Jabbeke is ook voor dagtoeristen toegankelijk. Op het ruime zandstrand kan je uren zonnekloppen. In het water wordt volop geravot. Twee glijbanen maken het spelplezier compleet. Elke zondag in juli en augustus vindt om 17 uur een waterskishow plaats. Naast het strand is een kampeerterrein.

Toffe waterspeeltuin in Geraardsbergen

3 euro p.p. – www.degavers.be

De hangmatten zijn populair op het zandstrand van provinciedomein De Gavers, niet te verwarren met zijn West-Vlaamse naamgenoot waar je ook kan zwemmen. In de waterspeeltuin zoeken kinderen de verfrissing op. De al wat ouderen wagen zich aan het WOW-waterpark (12 euro p.p.). In De Gavers kan je overnachten in een safaritent of tipi.

Piratenspeeltuin en vergeten volkssporten in Zemst

4,5 euro p.p. – www.sport.vlaanderen

Domein Hofstade bestaat uit verschillende vijvers. Het strand ligt aan de grootste vijver. Je moet vooraf reserveren voor één van de zes zones. In zone 1 bevindt zich ook een piratenspeeltuin. Verschillende gebouwen, zoals het strandgebouw, op het domein zijn beschermd als monument. In het Sportimonium, het sportmuseum bij uitstek, ga je zelf aan de slag met vergeten volkssporten.

Zalig Maasbad in Kinrooi

Gratis – www.toerismekinrooi.be

Dankzij grindwinning ontstond tussen de Maas en het kerkdorpje Geistingen een enorme plas. Ter hoogte van de Dalerweg werd een zwemzone aangelegd, met een fijn wit zandstrand en een ligweide. Er zijn ook kleedhokjes aanwezig. Een perfecte plek voor zonnekloppers en waterratten.

Forel aan je benen in Saint-Leger

Gratis – www.sisaintleger.be

De Gaume in het uiterste zuiden van ons land beschikt over een microklimaat. Goed verborgen in het groen ligt het Meer van Conchibois. In dit natuurlijk meer met water van topkwaliteit mag je in de zomermaanden juli en augustus elke dag zwemmen. Je kan er al eens een forel voelen passeren aan je benen. Er is een speelplein, een strand en een terras op het houten ponton aan de waterkant.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!