Beestig goeie logeerplekken

2 minuten leestijd
reportage
  • Uitstappen en vakanties
  • Kamperen

1. Indommelen bij de herten

Slapen: Je kon er al de nacht doorbrengen in een hut bij de beren, maar voortaan kan je op het Domein van de Grotten van Han ook de boom in. Vanuit de treetent kijk je uit over de open vlakte waarin herten, oerossen, przewalskipaarden en moeflons grazen. In de tent ligt een grote matras, de stoeltjes op het terras zijn perfect voor een ontbijt met vogelzang.

Doen: Wie een overnachting in een treetent boekt, gaat bij het vallen van de avond eerst op stap met een ranger en krijgt nadien een barbecue geserveerd. De wilde nacht overleefd? Dan ga je uiteraard nog naar de beroemde grotten.

www.grotte-de-han.be

2. Ontwaken bij de leeuwen

Slapen: Zin in zebra’s? Gek op giraffen? Dan is het nieuwe Safari Resort van Beekse Bergen jouw ding. Tussen de twee savannes en de leeuwenvlakte staan safaritenten, lodges en boomhutten met garantie op leeuwengebrul als wekker. Een avontuur voor luxepoezen, want de safaristulpjes komen met koffiezet, douche, televisie of zelfs afwasmachine en jacuzzi.

Doen: Je kan het safaripark met de auto, bus, boot of te voet ontdekken. Voor kinderen die na het bekijken van de 150 diersoorten nog niet moe zijn, is er nog een heuse speelzone met waterfietsen, trampolines, minigolf en een avonturenparcours.

www.beeksebergen.nl

3. Ontbijten met de wolven

Slapen: Er was eens een dierenpark in Frankrijk waar je kon slapen in een lodge tussen de wolven. Zoveel mensen wilden dat wel eens doen dat Parc Sainte-Croix de vraag niet kon bijhouden. Daarom bouwden ze vijf nieuwe lodges, verdoken in het groen. De mensen kwamen en ze keken nog lang en gelukkig door hun grote ramen naar de meute wolven.

Doen: Wandel tussen gibbons, lemuren, rode panda’s en pelikanen. Of neem de safaritrein naar de nieuwste bewoner van het park: de eland. Luister in de herfst naar burlende herten. Of boek een nachtelijk avontuur op roodkapjes wijze: met een mandje gevuld met drank en eten ga je op bezoek bij de huilende wolven.

parcsaintecroix.com

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer