De gekste plek van België

2 minuten leestijd

De Nederlandse reisjournalist Jeroen van der Spek houdt van een beetje gek. Na Nederland ging hij nu ook bij ons op zoek naar de meest bizarre plaatsen. Ken je deze al?

actua
  • Uitstappen en vakanties

Het museum onder de brug

Wie al eens van Tongeren naar Maastricht reed, is waarschijnlijk zonder het te weten over twee musea gereden. Verstopt onder de brug over het Albertkanaal zitten namelijk een belevingscentrum over de binnenvaart en over de Tweede Wereldoorlog. Niet toevallig, want het is ook precies hier dat voor België de oorlog begon toen de Duitsers na een verrassingsaanval de brug en zo ook de weg naar Parijs in handen kregen. In de zijkant van de brug is een amfitheater gemaakt voor duizend toeschouwers en dat is dankzij de unieke architectuur en locatie een populaire plek voor mode- en trouwfoto’s geworden.

www.debrugvanvroenhoven.be

Het hotel in een rioolbuis

Slaapzak, matje en kussen: meer heb je niet nodig om in de riool te belanden. Adventurepark The Outsider zocht naar een manier om groepen goedkoop te laten overnachten, kon voor weinig geld rioolbuizen op de kop tikken en vond dat die zich mooi lieten stapelen tot welja, een XL stapelbed voor 24 personen. De fotogenieke maar rudimentaire slaapplaatsen werden ‘Thuisbuizen’ gedoopt. Bang voor het gebrek aan comfort hoef je niet te zijn: na een dag klimmen, kajakken, speleo of moerasparcours ben je vast zo uitgeput dat je als een blok beton in slaap valt.

theoutsidervlaamseardennen.be

De overmaatse wasknijper

Hoe het meest banale voorwerp plots kunst kan worden? Door het 100 keer groter te maken. Een Turkse kunstenaar deed het in 2010 met een wasknijper voor de eerste editie van een festival voor moderne landschapskunst in Chaudfontaine. Terwijl de meeste kunstwerken na afloop van de manifestaties weer afgebroken worden, mocht deze 6 meter hoge publiekslieveling blijven staan. De pince à linge lijkt een stukje grastapijt van het Parc de Hauster samen te knijpen, van wasknijper naar grasknijper: simpel maar overtuigend.

www.ovatourisme.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer