De gekste plek van België

De Nederlandse reisjournalist Jeroen van der Spek houdt van een beetje gek. Na Nederland ging hij nu ook bij ons op zoek naar de meest bizarre plaatsen. Ken je deze al?

4

Het museum onder de brug

Wie al eens van Tongeren naar Maastricht reed, is waarschijnlijk zonder het te weten over twee musea gereden. Verstopt onder de brug over het Albertkanaal zitten namelijk een belevingscentrum over de binnenvaart en over de Tweede Wereldoorlog. Niet toevallig, want het is ook precies hier dat voor België de oorlog begon toen de Duitsers na een verrassingsaanval de brug en zo ook de weg naar Parijs in handen kregen. In de zijkant van de brug is een amfitheater gemaakt voor duizend toeschouwers en dat is dankzij de unieke architectuur en locatie een populaire plek voor mode- en trouwfoto’s geworden.

www.debrugvanvroenhoven.be

Het hotel in een rioolbuis

Slaapzak, matje en kussen: meer heb je niet nodig om in de riool te belanden. Adventurepark The Outsider zocht naar een manier om groepen goedkoop te laten overnachten, kon voor weinig geld rioolbuizen op de kop tikken en vond dat die zich mooi lieten stapelen tot welja, een XL stapelbed voor 24 personen. De fotogenieke maar rudimentaire slaapplaatsen werden ‘Thuisbuizen’ gedoopt. Bang voor het gebrek aan comfort hoef je niet te zijn: na een dag klimmen, kajakken, speleo of moerasparcours ben je vast zo uitgeput dat je als een blok beton in slaap valt.

theoutsidervlaamseardennen.be

De overmaatse wasknijper

Hoe het meest banale voorwerp plots kunst kan worden? Door het 100 keer groter te maken. Een Turkse kunstenaar deed het in 2010 met een wasknijper voor de eerste editie van een festival voor moderne landschapskunst in Chaudfontaine. Terwijl de meeste kunstwerken na afloop van de manifestaties weer afgebroken worden, mocht deze 6 meter hoge publiekslieveling blijven staan. De pince à linge lijkt een stukje grastapijt van het Parc de Hauster samen te knijpen, van wasknijper naar grasknijper: simpel maar overtuigend.

www.ovatourisme.be

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!