Geniet van een magische kerst in Schatkamer Rijnland-Palts

2 minuten leestijd

Langzaam vult de lucht zich weer met de geur van glühwein en kaneel. Hét signaal om een uitstap te plannen naar de kerstmarkten aan de Rijn en de Moezel in Rijnland-Palts.

reportage
  • Uitstappen en vakanties

Meer informatie over Rijnland-Palts

Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH  
Löhrstraße 103 - 105 
56068 Koblenz 
Telefoon: +49 (0) 261 91520-0 
www.rlp-toerisme.nl  
info@rlp-tourismus.de 

Grote steden, kleine vakwerkdorpjes en kastelen en burchten baden in sfeervolle verlichting. Gezellige straatjes en liefdevol versierde kraampjes met traditioneel handwerk en streekproducten nodigen uit tot ontspannen rondslenteren. Elke kerstmarkt heeft zo zijn charme, of die nu in grotere steden als Trier, kleinere vakwerkstadjes als Cochem of in sprookjesachtige kastelen plaatsvindt.

Echt kerstdorp

In Trier, de oudste stad van Duitsland, geniet je van pure romantiek op de kerstmarkt op het middeleeuwse marktplein voor de indrukwekkende Dom. Aan de Moezel verandert Cochem, met zijn historische vakwerkhuizen, in een wintersprookje, en op de binnenplaats van het majestueuze kasteel Reichsburg wordt de advent gevierd met Burgweihnacht, ofwel ‘kerst in het kasteel’.

Meer dan 30 kerststallen, levensgrote figuren uit het Erzgebergte en een drijvende adventskrans op de Wied brengen bezoekers uit alle windstreken in vervoering in Waldbreitbach. Het hele plaatsje verandert hier elk jaar in een echt kerstdorp.

Stap aan boord van een feestelijke trein

In de Eifel zijn de kerstmarkten in de talrijke kastelen, zoals de Manderscheider Burgenweihnacht, onvergetelijk, net als de kerstmanritjes met de Vulkan Express. Gezapig tuft de feestelijk versierde en behaaglijk warme trein met stoomlocomotief door het winterse Brohltal, een winteravontuur waar klein en groot van genieten. Of trek je liever de hoogte in in het Hunsrück-gebergte? De kerstmarkt op de Erbeskopf, de hoogste berg in Rijnland-Palts, belooft adembenemende uitzichten.

Wil je na een winterse dag vol leuke belevenissen lekker opwarmen en ontspannen? Dan zit je goed in de thermen en kuuroorden in de streek. Als het ‘s winters buiten koud is, dan doet het heilzame water dat op veel plaatsen diep uit de aarde opborrelt, je lichaam en geest dubbel zoveel deugd. De warmwaterbaden en wellnessbehandelingen zijn ideaal om heerlijk te ontspannen en nieuwe energie op te doen.

Belangrijk: voor de evenementen in Rijnland-Palts gelden vanwege het coronavirus nog steeds voorwaarden en beperkingen. Neem kort voor je trip rechtstreeks contact op met de organisator om te weten of het evenement in kwestie doorgaat, en zo ja, welke voorwaarden van toepassing zijn.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer