Geniet van een magische kerst in Schatkamer Rijnland-Palts

Langzaam vult de lucht zich weer met de geur van glühwein en kaneel. Hét signaal om een uitstap te plannen naar de kerstmarkten aan de Rijn en de Moezel in Rijnland-Palts. 

Grote steden, kleine vakwerkdorpjes en kastelen en burchten baden in sfeervolle verlichting. Gezellige straatjes en liefdevol versierde kraampjes met traditioneel handwerk en streekproducten nodigen uit tot ontspannen rondslenteren. Elke kerstmarkt heeft zo zijn charme, of die nu in grotere steden als Trier, kleinere vakwerkstadjes als Cochem of in sprookjesachtige kastelen plaatsvindt.

Echt kerstdorp

In Trier, de oudste stad van Duitsland, geniet je van pure romantiek op de kerstmarkt op het middeleeuwse marktplein voor de indrukwekkende Dom. Aan de Moezel verandert Cochem, met zijn historische vakwerkhuizen, in een wintersprookje, en op de binnenplaats van het majestueuze kasteel Reichsburg wordt de advent gevierd met Burgweihnacht, ofwel ‘kerst in het kasteel’.

Meer dan 30 kerststallen, levensgrote figuren uit het Erzgebergte en een drijvende adventskrans op de Wied brengen bezoekers uit alle windstreken in vervoering in Waldbreitbach. Het hele plaatsje verandert hier elk jaar in een echt kerstdorp.

Stap aan boord van een feestelijke trein

In de Eifel zijn de kerstmarkten in de talrijke kastelen, zoals de Manderscheider Burgenweihnacht, onvergetelijk, net als de kerstmanritjes met de Vulkan Express. Gezapig tuft de feestelijk versierde en behaaglijk warme trein met stoomlocomotief door het winterse Brohltal, een winteravontuur waar klein en groot van genieten. Of trek je liever de hoogte in in het Hunsrück-gebergte? De kerstmarkt op de Erbeskopf, de hoogste berg in Rijnland-Palts, belooft adembenemende uitzichten.

Wil je na een winterse dag vol leuke belevenissen lekker opwarmen en ontspannen? Dan zit je goed in de thermen en kuuroorden in de streek. Als het ‘s winters buiten koud is, dan doet het heilzame water dat op veel plaatsen diep uit de aarde opborrelt, je lichaam en geest dubbel zoveel deugd. De warmwaterbaden en wellnessbehandelingen zijn ideaal om heerlijk te ontspannen en nieuwe energie op te doen.

Belangrijk: voor de evenementen in Rijnland-Palts gelden vanwege het coronavirus nog steeds voorwaarden en beperkingen. Neem kort voor je trip rechtstreeks contact op met de organisator om te weten of het evenement in kwestie doorgaat, en zo ja, welke voorwaarden van toepassing zijn.

4

Meer informatie over Rijnland-Palts

Rheinland-Pfalz Tourismus GmbH  
Löhrstraße 103 - 105 
56068 Koblenz 
Telefoon: +49 (0) 261 91520-0 
www.rlp-toerisme.nl  
info@rlp-tourismus.de 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!