Meran en omgeving: de Alpen op z'n zuiders

Dat de Alpen een zuiders kantje hebben? Dat ontdek je in en rond Meran. Deze stad en de regio errond voeren je naar Zuid-Tirol, in het noorden van Italië. Je komt er tot rust in de thermen of langs uitgestrekte waalwegen. Je trekt er door bergen, soms op meer dan 2.000 meter hoogte. En geniet er van een alpien-mediterrane keuken. 

4

In en rond Meran ziet geen enkel uur er hetzelfde uit. Het ene moment flaneer je tussen de wuivende palmbomen, in een zuiders dorp. Het volgende bedwing je een besneeuwde bergpiek. 

Betoverende regio 

Start je de dag graag met een sprookjesachtige wandeling? Rond het bruisende Meran bots je op enkele charmante gemeenten die bedekt liggen met sprookjesachtige wandelpaden. Zo struin je in Algund/Lagundo tussen de bloeiende appelboomgaarden en pittoreske wijngaarden. Of volg je het spoor van de idyllische Algund Waalweg. 

Imposante bergen 

Wie liever een stevig avontuur aangaat, rijgt de hoogtemeters aaneen in Schenna/Scena en Halfling/Avelengo. Rond deze dorpen leiden kilometerslange hikingpaden je door diepgroene bossen, langs helderblauwe meren en over zomergroene alpenweiden. Zo beklim je de Ifinger of de Hirzer, die elk ruim 2.500 meter boven de zeespiegel uittorenen. 

Gastronomisch paradijs 

Tijd voor de lunch! Of je nu in een traditionele berghut of culinair toprestaurant aan tafel schuift … de menukaart plaatst je altijd voor een moeilijke keuze. Dat merk je in Lana, waar lokale topchefs toveren met verse ingrediënten. Daarmee schotelen ze je zowel alpiene klassiekers als mediterrane lekkernijen voor. 

Erfgoedparel 

Een culturele namiddag? Die spendeer je best in Meran. Tijdens de belle époque liet de internationale beau monde hier z’n sporen na. Al voert deze regio je nóg verder terug in de tijd: in Castel Trauttmansdorff ga je keizerin Sisi achterna. En in Schloss Tirol, in Dorf Tirol/Tirolo, waan je je zelfs in de 12e eeuw. 

Wellnesswalhalla 

Rond zonsondergang laad je je batterijen terug op in Meran, dat al eeuwenlang bekendstaat als een toonaangevend kuuroord. Ook Naturns/Naturno telt verschillende wellnesscentra en openluchtzwembaden. Je vindt er zelfs enkele luxueuze hotels met een eigen spa-arrangement. Zo brei je een zalig einde aan je Italiaanse vakantiedag. 

 

Openbaar vervoer 

Zuid-Tirol beschikt over een uitstekend openbaar vervoersnetwerk. Verschillende logeeradressen doen je een Südtirol Guest Pass cadeau. Daarmee rijd je gratis met de bus, trein of kabellift.  

Evenementen  

Een wandeling met ervaren bergbeklimmers, muzikale avond in een kasteel, tocht onder de vallende sterren, jazzfestival, alpien folkconcert, begeleide dauwtrip … Elke dag valt er wel iets te beleven in en rond Meran.  

 

Meer info

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!