Italië

Pak je tijd in Italië

ontdek dit land

Een kleine introductie

Italië is een heerlijk vakantieland, maar de Italianen hebben de reputatie nonchalante bestuurders te zijn.
Een goed voorbereid kampeerder is er twee waard: laat je niet verrassen door rechts inhalen, ongepast middenstrookrijden of niet gebruiken van richtingaanwijzers. Zodra je aangekomen bent op de camping, kan het dolce far niente beginnen en ben je die chaotische wegen snel vergeten.

Populaire kampeerbestemmingen zijn Liguria, de schilderachtige Italiaanse Rivièra, en de Marche met kilometers kustlijn en ruige natuur, Toscane, met zijn heuvels met olijfbomen en kunststeden als Florence en Pisa, Trentino-Alto Adige: Zuid-Tirol met de Dolomieten, Veneto: de lange stranden van de Adriatische kust, Venetië en het Gardameer.

Overnachten onderweg in Italië mag op reguliere parkeerplaatsen, ook langs snelwegen.
Vrij kamperen mag met toestemming van grondeigenaar. Maar niet nabij de bebouwde kom, monumenten, nationale wegen of plaatsen voor drinkwaterwinnng.

Zeer gedetailleerde informatie voor buitenlanders, over alles van het verkeer en reizen in Italië, vind je op de site van de Italiaanse automobilistenclub (Engels)

Let op! Pasar stelde deze informatie met de meeste zorg samen vanuit diverse bronnen en is niet aansprakelijk voor enige onvolledigheid of onjuistheid, evenmin als voor de gevolgen daarvan. Bronnen: EU, VAB, TOURING, AUTOGIDS, ANWB, ADAC, NKC, ACSI, diverse toeristische diensten.