Uitkijktorens in de stad

De neiging om achter elke deur te piepen, heeft ons al vaak op grote hoogte gebracht. In een kerk in Slovakije duurde het tot de derde verdieping voor we door hadden dat de vloer pas vernist was. Een stad oogt groener van bovenaf. De skyline wordt gevormd door eeuwenoud erfgoed en hypermoderne bouwwerken, zij aan zij.

Tekst: Marijn Follebout

4

De Tettentoeren van Aalst

De beruchte Jan de Lichte was één van de vele gevangenen onder de belforttoren. Sinds de wijzerplaat met halve bollen op het belfort hangt, spreken de Aalstenaars van de ‘tettentoeren’. Elke derde zondag van de maand kan je tussen 14 en 17 uur het schepenhuis, het laatgotische gebiedshuisje en het belfort gratis bezoeken. Een smalle wenteltrap brengt je tot boven waar je een prachtig uitzicht hebt over Aalst. Een bezoek in groep is altijd mogelijk op afspraak.

Het dakterras van het MAS

De wandelboulevard en het dakterras van het Museum aan de Stroom, kortweg MAS, in Antwerpen zijn gratis toegankelijk. In de vitrines langs de roltrappen staan telkens andere expo’s. Wie naar beneden kijkt, ziet op de Hanzestedeplaats de mozaïek ‘Dead Skull’ van Luc Tuymans. Op de 8e verdieping staat het ‘Groetend Admiraal Koppel’ van Guillaume Bijl. Eenmaal boven op de tiende verdieping heb je een 360°-uitzicht over de haven en de stad.

De wachttoren van Veurne

De Appelmarkt grenst aan de Grote Markt van Veurne. In een smal steegje bevindt zich de ingang tot de robuuste Sint-Niklaastoren. De weg naar boven leidt via houten trappen langs de beiaard en foto-expo’s over het verleden van de stad. Op de rondgang kijk je uit over de blote polders rond Veurne, de zee en de Kemmelberg.

Zonsondergang in de bar

De Sky Lounge Bar van het Radisson Blu Hotel in Hasselt is ook toegankelijk voor niet-gasten. De bar bevindt zich op de 18e verdieping. Opgelet, er is maar één lift die zo hoog gaat. Het uitzicht op de jeneverstad is prachtig. Ook de terrils rond Genk zijn duidelijk te zien. Ideale plek om de zonsondergang mee te pikken, met een cocktail natuurlijk. 

Het kasteel van Godfried

De stad Bouillon ligt aan de oevers van de Semois. Het middeleeuwse kasteel domineert er vanop een lange rotskam de hele vallei. Kruisvaarder Godfried was de bekendste bewoner, hoewel de huidige gebouwen van later dateren. Het uitzicht is er spectaculair. In de ridderzalen kan je expo’s meepikken over roofvogels en over de geschiedenis van het schrijven.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!