Varen over de Shannon: 5 x Ierland op z’n mooist

2 minuten leestijd

Gaan varen over de Shannon in Ierland: een zalige ervaring! Wat mag je vooral niet vergeten?

reportage
  • Kamperen
  1. Bezoek een distilleerderij: Google Ierland en distilleerderij en je computer slaat bijna tilt. Ieren lusten wel hun glaasje whiskey of gin.  Maak een afspraak bij de familie Clancy in hun microbrouwerij Lough Ree Distillery en proef van al het lekkers dat ze brouwen. Opgelet: varen met alcohol op is een no go! Gelukkig is er in Lanesborough een heerlijk rustig plekje om te overnachten.
  1. Breng een avondje door in een lokale pub: een pub die in het Guinness Book of Records staat? Je vindt ze in Athlone, vlak naast de rivier. De geschiedenis van Sean’s Bar gaat dan ook terug tot het jaar 900 na Christus. Tijdens renovatiewerkzaamheden in 1970 bleken de muren van de bar te dateren uit de negende eeuw. Er werden ook oude munten gevonden die door verschillende landheren werden geslagen om met hun klanten te ruilen. De muren en de munten zijn te zien in het Nationaal Museum, voor een fris biertje of een goed glas whiskey kan je wel gewoon nog in de pub terecht.
     
  2. Leef je uit op het opblaasbare waterpark: genoeg entertainment voor de mama’s en papa’s, we moeten ook eens aan de kroost denken.  Op Lough Ree vind je bij Baysports het grootste opblaasbare waterpark van het land.  Klim op torens en zoef langs drijvende glijbanen weer naar beneden. Pret verzekerd voor klein én groot.
  1. Breng een bezoekje aan Athlone Castle: Tal van kastelen op de route langs de rivier maar er is er maar eentje met een gids zoals Cathal. Hij is een rasechte verteller die je zo meeneemt in de geschiedenis van het kasteel dat het lijkt alsof je er zelf bij bent. Ook de sculpturen gemaakt door Windsor Workshop, de rekwisietenontwerpers voor o.a. Harry Potter en Charlie en de chocoladefabriek, maken een bezoek meer dan de moeite waard.
     
  2. Gooi je vishengel uit: vind je ronddobberen op je bootje nog niet rustgevend genoeg, ontdek dan ook de heldere viswateren. Je vist er op snoek, baars, voorn, brasem en rietvoorn. Lower Lough Erne staat bekend om zijn forse forel en Upper Lough Erne is een waar snoekparadijs. Behalve rondom Carrick heb je een visvergunning nodig, die kost ongeveer € 7 per week.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer