Veel nieuwigheden bij Knaus

2 minuten leestijd
Zoals steeds is er bij Knaus veel nieuws te verzamelen. We noteren een compacte integraal Van I, een vernieuwde halfintegraal Live I en een veelbelovende buscamper Boxstar 600 op MAN. Inno-vatief is de nieuwe Knaus FoldXPand-achterkant met verzonken achterbumper. Hierdoor kon er in het interieur meer ruimte gewonnen worden.
actua
  • Kamperen
  • Kamperen met de motorhome

Compacte integraal: Van I

De nieuwe Van I is een compacte integraal van slechts 220 cm breed. Uiterlijk is het een typische Knaus. Het front kennen we van de grotere broer Live I. De led-koplampen met hun kenmerkende U-vorm en de innovatieve FoldXPand-achterzijde ontbreken evenmin.

De nieuweling is verkrijgbaar in twee populaire indelingen:

  • De 550 MF heeft achteraan een Frans bed met ernaast de badkamer. Vooraan bevindt het keukenblok zich tegenover de zitbank en tafel. Handig is de kapstok boven het voeteinde van het bed
  • De ruimere 650 MF heeft achteraan een twinbed. Bijzonder is dat de meubels een beetje schuin zijn geplaatst om het ruimtegevoel te vergroten en meer bewegingsvrijheid te creëren.

Het interieur is modern en gezellig dankzij het gebruik van licht hout in combinatie met warme, witte oppervlakken voor de kasten en schuifladen. Inclusief bijpassende stoffen en optioneel Fiat kabinetstoelen in dezelfde stof.

Nieuwe halfintegraal: sky ti en sky ti platinum selection

Knaus heeft zijn populaire halfintegraal, de Sky I een flinke upgrade gegeven waar ook de FoldXPand-achterzijde deel van uitmaakt. Net zoals de Van I zijn ook hier de meubels schuin geplaatst.

Hij is leverbaar in vier grondplannen:

  • 650 MEG: twinbed, badkamer in één ruimte met draaibare wand, maxisalon
  • 650 MF: Frans bed met aanpalende badkamer, maxisalon
  • 700 MEG: twinbed, gescheiden badkamer, maxisalon
  • 700 MX: vrijstaand bed, gescheiden badkamer, maxisalon

De keuken krijgt een grotere koelkast van 142 l, een buitendouche is optioneel verkrijgbaar. Je kan dit model ook bestellen als extra goed uitgeruste Platinum Selection.

Boxdrive OP man

Bij de nieuwe Boxdrive XL slaat de ‘XL’ niet op zijn lengte, die is 600 cm, maar wel op zijn verhoogde GFK-dak. De op MAN TGE 35 gebouwde buscamper heeft achterin een dwarsbed dat je in de hoogte kan regelen, om bijvoorbeeld fietsen binnen te vervoeren. Je kan er ook met vier in slapen. Het verhoogde dak laat dit toe. Het zogenaamde ‘comfort slidebed’ is een systeem waarbij je twee planken boven de stuurcabine op elkaar legt. Wil je ze omvormen tot een bed, dan schuiven beide planken via een rail naar achteren. Mooie en praktische vondst! Het verhoogde dak is geïsoleerd en voorzien van een dakvenster. Het keukenblok heeft de koelkast onder het aanrecht en is ook van buitenaf bereikbaar. In de badkamer noteren we een draaibare douchewand.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer