Viroinval, in het spoor van drie rivieren

2 minuten leestijd

Drie rivieren trekken door het landschap in Viroin-Hermeton: ze zorgen voor glooiende landschappen en imposante grotten. Met kinderen valt er achter elke bocht iets te ontdekken. Drie rivieren, drie tips op kindermaat! 

reportage
  • Kamperen

1. Met de trein naar Treignes 

Bommel met een gerestaureerde stoomtrein van Mariembourg naar Treignes. Je zit in een heerlijk ouderwetse trein, die er precies uitziet zoals een kind hem zou tekenen én je kan je kaartjes laten knippen. Altijd een topper! Op zijn half uur durende rit doorkruist deze trein het gebied van de drie rivieren bijna volledig en krijg je een doorsnede van de hele regio te zien. Af en toe doen ze de trip ook met een oude dieseltrein. Check dus de dienstregeling als je zeker met de stoomtrein wil. 

bit.ly/TreinnaarTreignes 

2. De Grotten van Neptunus 

De Grotten van Neptunus verbergen een ondergrondse gangenstelsel van 1,6 kilometer lang. Een deel daarvan kan je te voet en per boot bezoeken. De uitleg van de gids is er zowel in het Frans als het Nederlands en na een knappe grotwandeling van een half uurtje, vaar je ongeveer twintig minuten met een boot over een ondergrondse rivier, inclusief licht- en geluidsshow. Eenmaal terug bovengronds kan je er een korte wandeling op de ‘zintuigenberg’ aan vastkoppelen. 

grottesdeneptune.be/nl 

3. Fondry des Chiens  

Als je iets opzoekt over de streek, is de Fondry des Chiens het eerste wat mensen je aanraden. De wandeling ernaartoe start in Nismes en voert je vier kilometer lang door bossen en velden. Net lang genoeg  voor korte kinderbeentjes... 

De Fondry des Chiens is een groot, ravijnachtig zinkgat van honderd meter lang en twintig meter diep. Alsof iemand zonder voorafgaand plan een stenen doolhof uitgroef… De kloof is mooi om van bovenuit te bekijken en wonderlijk om van onderuit te ontdekken. De kronkelende paadjes en verborgen hoekjes zorgen dat je binnen de kortste keren zin krijgt om verstoppertje te spelen. 

Tip: ben je op stap met kleine kinderen of ben je minder mobiel? Dan kan je tot een paar honderd meter van de Fondry rijden en parkeren aan de picknickzone in de Rue Orgeveau. 

bit.ly/FondrydesChiens 

Wat er nog meer te ontdekken valt in Viroin?  Lees het in Pasar Camper & Kamperen van december 2022.  

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer