10 mooie boswandelingen in West-Vlaanderen

Bossen hebben in elk seizoen hun charme. Pasar selecteerde voor de bosbaders onder jullie 10 mooie boswandelingen in West-Vlaanderen.

 1. Sint-Sixtusbos (Vleteren)

  De Sixtusbossen strekken zich uit op de heuvelrug ten noordwesten van Poperinge. Het is een verzameling van allemaal kleinere bossen en behoort toe tot de welbekende Sint Sixtusabdij, waar monikken hun overheerlijk trappistenbier brouwen.

  Ontdek de route
   
 2. Hellegatbos (Westouter)

  Het Hellegatbos duidt het bosgebied aan dat de top en de noordelijke en westelijke flanken van de Rodeberg bedekt. Een deel van het gebied is ook als speelbos ingericht.

  Ontdek de route 
   
 3. Gasthuisbossen (Ieper)

  De Gasthuisbossen liggen ten zuiden van Ieper en zijn heel dominerend aanwezig in het landschap. De bospartijen zijn samen ruim 230 ha groot. er Er werden dreven en paden aangelegd, die toegankelijk zijn voor het publiek. De wandelroute gaat door drie bosdomeinen: Het Zwarte Leen, Groenenburg en Zandvoordebos.

  Ontdek de route 
   
 4. Kemmelberg (Kemmel)

  Het ingeslapen dorpje Kemmel is het vertrek- en aankomstpunt van een stevige wandeltocht die je langs het wandelknooppuntennetwerk Heuvelland voert, rond en over de steile Kemmelberg.

  Ontdek de route 
   
 5. Helleketelbos (Poperinge)

  Het Helleketelbos bevindt zich in Abele, een deelgemeente van Poperinge op een boogscheut van de Franse grens. Het bos spreidt zich uit over een oppervlakte van 59 hectare. Het bos is niet zo onheilspellend als zijn naam doet vermoeden. Er wonen geen heksen of duivels, maar wel bijzondere diertjes.

  Ontdek de route 
   
 6. Duinbossen (De Haan)

  Je wandelt doorheen het natuurgebied de Duinbossen dat zich uitstrekt tussen Wenduine en Bredene en geniet van de grote troeven van de Kust: zee, strand, duinen en bos. En uiteraard ook van de zon.

  Ontdek de route
   
 7. Vorte Bossen (Ruiselede)

  In Ruiselede kan je wandelen in de Vorte Bossen. Daar vind je op de drogere zandgronden naaldbossen, maar ook eiken- en berkenbossen. 

  Ontdek de route
   
 8. De Kasteelbossen (Brugge)

  Ten zuidwesten van Brugge vind je de Kasteelbossen. Deze grote boscluster is de grootste groene long in deze stedelijke omgeving. Met de Drie Kastelenwandelroute verken je een groot stuk van de Kasteelbossen.

  Ontdek de route 
   
 9. Kampveldroute (Oostkamp)

  De Kampveldwandelroute is een vrij lange wandeltocht in de bosrijke omgeving van Oostkamp, je volgt een bewegwijzerd parcours langs groen- en recreatiedomeinen. De route start op domein Kampveld, ten noordoosten van Waardamme. Je wandelt als het ware in één groot domein van bijna 238 ha. Een derde daarvan is bos!

  Ontdek de route 
   
 10. Galgenbossenwandelroute (Elverdinge)

  De wandelroute verkent de Galgebossen, gelegen op de grens tussen Elverdinge, Vlamertinge en Poperinge. De bossen vormen het relict van een woud dat zich uitstrekte van Beselare naar Watou, maar tussen de 9e en de 14e eeuw verdween. 

  Ontdek de route 
   
1

Word lid van Pasar en ontvang het hele jaar wandelinspiratie

Als lid van Pasar Wandelen wordt je het hele jaar door verwend met boeiende reisreportages, originele routes en handige tips - in de magazines, de digitale nieuwsbrieven en op de Pasar-website.

Bovendien kan je voordelig deelnemen aan de vele activiteiten van Pasar en geniet je van alle Pasar-voordelen: korting bij Kompas Camping, op het Intersoc Travel-aanbod en voordelige verzekeringen.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

 • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
 • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
 • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
 • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
 • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!