10 mooie boswandelingen in Limburg

Bossen hebben in elk seizoen hun charme. Pasar selecteerde voor de bosbaders onder jullie 10 mooie boswandelingen in Limburg.

1

1. Hageven (Hamont-Achel)

Het natuurgebied Hageven in het noorden van Limburg laat zich niet tegenhouden door een landsgrens en vloeit naadloos over in natuurgebied De Plateaux in Nederland.

Ontdek de route

2. Kraanbergbos (Houthalen-Helchteren)

Deze wandeling brengt je naar een bos dat getuigt van het Limburgse mijnverleden. Toen de landbouw in Houthalen-Helchteren plaats moest maken voor de mijnbouw, weerspiegelde zich dat namelijk ook in de begroeiing van de streek.

Ontdek de route 

3. Munsterbos (Munsterbilzen)

Het Munsterbos is een natuurgebied gelegen tussen het Albertkanaal en de plaats Munsterbilzen. Het gebied, Europees beschermd als onderdeel van Natura 2000-gebied 'Overgang Kempen-Haspengouw', bestaat uit bossen, visvijvers, moerassen en graslanden.

Ontdek de route 

4. Wijngaardbossen (Hoeselt)

Het Wijngaardbos is een natuurgebiedop de grens van de gemeenten Hoeselt en Tongeren. Het gebied bestaat uit een op het zuiden gelegen hellingbos en een kleinschalig Haspengouws landschap met weilanden, hoogstamboomgaarden, knotwilgen, holle wegen en dergelijke.

Ontdek de route 

5. Door het Kattenbos en langs de Molse Nete  (Lommel)

Op het grondgebied van Lommel liggen her en der verspreid een groot aantal natuurgebieden. Het gevarieerde Kattenbos met resterende heidegebiedjes, het pittoreske kanaal van Beverlo en de Molse Nete zijn de moeite van een wandeling meer dan waard. 

Ontdek de route 

6. Door het Nationaal Park Hoge Kempen  (Lanaken)

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een uniek natuurgebied met meer dan 5.000 hectare bos en heide. Met een hoogte tussen 50 en 100 meter is dit het hoogste deel van de Kempen. Deze route begint in Lanaken.

Ontdek de route 

7. Zutendaal, een rondje Nationaal Park (Zutendaal)

Bezoekerscentrum Lieteberg in Zutendaal is één van de vier toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Bovendien bevind je je hier in de bosrijkste gemeente van Vlaanderen.

Ontdek de route 

8. Bosland (Lommel)

Bosland  is met zijn 4.500 ha het grootste bosgebied van Vlaanderen en strekt zich uit over de gemeenten Lommel, Hechtel-Eksel en Overpelt.  Wandelaars hebben de keuze uit verschillende bewegwijzerde wandelroutes in het natuurgebied, van 2,9 tot 12 kilometer.

Ontdek de route 

9. Pijnven (Lommel)

Het domeinbos Pijnven is zonder meer een paradijs voor wandelaars. Een vijftal avontuurlijke boswandelingen van 1 tot bijna 10 km staan er op het programma. Verder is er een speelzone van 30 ha waar kinderen kunnen sporten en spelen. 

Ontdek de route 

10. Bellevuebos (Kortessem)

Op de grens van de gemeenten Kortessem en Borgloon ligt één van de de grootste aaneengesloten bossen van Haspengouw. Hier komen nog tal van oude bosplanten voor. 

Ontdek de route 

50 mooie boswandelingen in Vlaanderen

Word lid van Pasar en ontvang het hele jaar wandelinspiratie

Als lid van Pasar Wandelen wordt je het hele jaar door verwend met boeiende reisreportages, originele routes en handige tips - in de magazines, de digitale nieuwsbrieven en op de Pasar-website.

Bovendien kan je voordelig deelnemen aan de vele activiteiten van Pasar en geniet je van alle Pasar-voordelen: korting bij Kompas Camping, op het Intersoc Travel-aanbod en voordelige verzekeringen.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!