10 mooie boswandelingen in Limburg

2 minuten leestijd

Bossen hebben in elk seizoen hun charme. Pasar selecteerde voor de bosbaders onder jullie 10 mooie boswandelingen in Limburg.

reportage
  • Wandelen

1. Hageven (Hamont-Achel)

Het natuurgebied Hageven in het noorden van Limburg laat zich niet tegenhouden door een landsgrens en vloeit naadloos over in natuurgebied De Plateaux in Nederland.

Ontdek de route

2. Kraanbergbos (Houthalen-Helchteren)

Deze wandeling brengt je naar een bos dat getuigt van het Limburgse mijnverleden. Toen de landbouw in Houthalen-Helchteren plaats moest maken voor de mijnbouw, weerspiegelde zich dat namelijk ook in de begroeiing van de streek.

Ontdek de route 

3. Munsterbos (Munsterbilzen)

Het Munsterbos is een natuurgebied gelegen tussen het Albertkanaal en de plaats Munsterbilzen. Het gebied, Europees beschermd als onderdeel van Natura 2000-gebied 'Overgang Kempen-Haspengouw', bestaat uit bossen, visvijvers, moerassen en graslanden.

Ontdek de route 

4. Wijngaardbossen (Hoeselt)

Het Wijngaardbos is een natuurgebiedop de grens van de gemeenten Hoeselt en Tongeren. Het gebied bestaat uit een op het zuiden gelegen hellingbos en een kleinschalig Haspengouws landschap met weilanden, hoogstamboomgaarden, knotwilgen, holle wegen en dergelijke.

Ontdek de route 

5. Door het Kattenbos en langs de Molse Nete  (Lommel)

Op het grondgebied van Lommel liggen her en der verspreid een groot aantal natuurgebieden. Het gevarieerde Kattenbos met resterende heidegebiedjes, het pittoreske kanaal van Beverlo en de Molse Nete zijn de moeite van een wandeling meer dan waard. 

Ontdek de route 

6. Door het Nationaal Park Hoge Kempen  (Lanaken)

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een uniek natuurgebied met meer dan 5.000 hectare bos en heide. Met een hoogte tussen 50 en 100 meter is dit het hoogste deel van de Kempen. Deze route begint in Lanaken.

Ontdek de route 

7. Zutendaal, een rondje Nationaal Park (Zutendaal)

Bezoekerscentrum Lieteberg in Zutendaal is één van de vier toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Bovendien bevind je je hier in de bosrijkste gemeente van Vlaanderen.

Ontdek de route 

8. Bosland (Lommel)

Bosland  is met zijn 4.500 ha het grootste bosgebied van Vlaanderen en strekt zich uit over de gemeenten Lommel, Hechtel-Eksel en Overpelt.  Wandelaars hebben de keuze uit verschillende bewegwijzerde wandelroutes in het natuurgebied, van 2,9 tot 12 kilometer.

Ontdek de route 

9. Pijnven (Lommel)

Het domeinbos Pijnven is zonder meer een paradijs voor wandelaars. Een vijftal avontuurlijke boswandelingen van 1 tot bijna 10 km staan er op het programma. Verder is er een speelzone van 30 ha waar kinderen kunnen sporten en spelen. 

Ontdek de route 

10. Bellevuebos (Kortessem)

Op de grens van de gemeenten Kortessem en Borgloon ligt één van de de grootste aaneengesloten bossen van Haspengouw. Hier komen nog tal van oude bosplanten voor. 

Ontdek de route 

50 mooie boswandelingen in Vlaanderen

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer