REISWIJZER. Wandelen in het Müllerthal

5 minuten leestijd

De grillige rotsformaties, diepe kloven en geheimzinnige grotten van het Müllerthal hebben voor wandelaars een ruime keuze aan prachtige wandelroutes in petto – van makkelijke wandelingen over brede bospaden tot avontuurlijke tochten, gekruid met lange trappen, steile ladders en rotsspleten die zo nauw zijn dat je maar beter je buik kunt intrekken. Erik Van de Perre trok zijn wandelschoenen aan en nam de proef op de som. Je leest er alles over in Pasar Wandelen van mei 2023

Tekst en foto’s Erik Van de Perre

praktisch
  • Wandelen
  • Uitstappen en vakanties

ERHEEN

● Auto: Brussel–Echternach: 245 km

● Trein: De reis naar Luxemburg met het openbaar vervoer is vrij omslachtig. Van Brussel-Zuid naar Echternach ben je met trein en bus (3x overstappen) bijna 7 uur onderweg. Je moet eerst met de trein via Luxemburg naar Trier (D), vervolgens met de bus via Irrel (D) verder naar Echternach. Retourticket vanaf € 77.

VERVOER TER PLAATSE

●      Bus: Binnen het Natuur- en Geopark Müllerthal heb je goede busverbindingen. En het mooiste is: je hebt geen ticket nodig. Sinds 29 februari 2020 is het openbaar vervoer in heel Luxemburg gratis voor iedereen!

mobiliteit.lu

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer