REISWIJZER. Streetart wandelen in Luik en Verviers

  Streetart om een stad eens helemaal anders te ontdekken? Prima idee als je graag wandelt: op naar Luik en Verviers, waar de muren kunnen spreken. Je leest er alles over in Pasar Wandelen van december 23

1

Eten

Yust hotel

Esplanade Simone Veil 2

www.yust.com/liege

Wij mochten het Yust Experience menu uitproberen in het gelijknamige hotel in Luik, een formule waarbij je een verrassend meergangenmenu met hippe en zeer smaakvolle gerechtjes deelt met tafelgenoten. Deze nieuwkomer is echt een aanrader als je in Luik passeert.

Le Vieux Bourg

Rue Xhavée 92

Een goed lunchadres in Verviers is Le Vieux Bourg. Goede, degelijke Belgische keuken.

Slapen

Yust hotel

Esplanade Simone Veil 2

www.yust.com/liege

Yust Hotel ligt op wandelafstand van het treinstation in Luik, aan de Esplanade Simone Veil 2. Kom je met de wagen: je kan gratis parkeren in de ondergrondse parking. De modern ingerichte kamers zijn comfortabel, de keuken is een absolute aanrader.

Doen

In Luik

• De lokale streetart wandeling kan je hier eenvoudig downloaden.

• Je kan je wandeling combineren met een museumbezoek.
Klassiekers in het Luikse museumlandschap zijn Le Grand Curtius (www.grandcurtius.be), het Musée de la Vie Wallonne en La Boverie (nl.laboverie.com).

Minder bekend maar met ontdekken waard is het voormalige artdecozwembad Cité Miroir (www.citemiroir.be) of La Grande Pharmacie met een autentiek interieur uit 1912 (Rue Joffre 1). Bij de toeristische dienst (www.visitezliege.be) krijg je een kalender met extra mogelijke activiteiten.

In Verviers:

De brochure met het streetartparcours kan je hier eenvoudig downloaden.
 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!