REISWIJZER. Val d’Arly

Genoten van de reportage over Val d’Arly in het decembernummer van Pasar Wandelen? In de noordelijke Franse Alpen vind je een gevarieerd berglandschap met charmante dorpjes en skistations met een internationale renommee. Iedereen die van sneeuw houdt, kan er zijn hart ophalen dankzij grote aaneengesloten skigebieden, kilometers langlauf- en wandelpaden.  

1

Erheen 

  • Trein: Er rijden hogesnelheidstreinen naar Aime-La-Plagne, Albertville, Bourg-Saint-Maurice, Chambéry en Moûtiers. In de winter zijn er rechtstreekse verbindingen vanuit Brussel. Van het station kan je een pendelbus of taxi naar je bestemming nemen. 
  • Auto: Vanuit Brussel moet je rekenen op een 900 kilometer om de Franse Alpen te bereiken. Vergeet je sneeuwkettingen niet. 

Transport ter plaatse 

  • Openbaar vervoer: Zowel in Val d’Arly als La Plagne rijden gratis shuttlebussen tussen de dorpen en de pistes. 

Meer info 

Eten

Ferme Victorine 

Route de plan Désert, Notre-Dame-de-Bellecombe – la-ferme-de-victorine.com 

Je gaat letterlijk aan tafel met twee koeien. Bij Victorine hangt een warme, authentieke sfeer waar je lokale specialiteiten kan proeven en à la carte kan eten. 

Chalet du Plan Bois (chez Laurette) 

Mâcot-la-Plagne – lechaletduplanbois.com 

Een berghut nieuwe stijl. Je eet er met jouw gezelschap in een privékamer of op het terras terroirgerechten met een tikkeltje meer. 

Le Refuge du Bois 

Rue Michel Ruffier-Lanche, Champagny-le-Haut – refuge-dubois.vanoise.com 

Een traditionele refuge aan de poorten van het nationaal park La Vanoise. Je kan er  heerlijk opwarmen bij een kop koffie en eenvoudige gerechten bestellen. Er zijn ook slaapzalen. 

Slapen

Le Caprice des Neiges 

Route des Saisies 1175, Les Reys, Crest-Voland - hotel-capricedesneiges.com 

Familiaal hotel in een grote chalet. Aan de overkant van de straat kan je een sleeplift nemen die je naar het hart van skigebied Espace Diamant brengt. Vanaf 85 euro voor twee personen per nacht. 

Caravaneige 

Plagne Villages, La Plagne - parkinglaplagne.com 

Camping met vier terrassen met elk 40 staanplaatsen, vlak naast de piste. Kost 22 euro per nacht, water en elektriciteit inclusief. 

Doen

Ritje met Swincar 

Chemin de la Coulatte 18, Le Plan, La Giettaz - alpiness.fr 

Met een elektrische vierwieler kan je de pistes van Les Portes du Mont Blanc op een andere manier leren kennen. Het behendige voertuig is licht, stil en veilig. Je warm aankleden is een must. Kost tussen 130 en 330 euro voor twee personen, afhankelijk van de formule. 

Skiën in Crest-Voland 

Route d'Entre Deux Villes 253, Crest-Voland - crestvoland.com 

Een prachtig gelegen skigebied in de Aravis-bergen met alle faciliteiten voor gezinnen. De veelal eenvoudige ski- en uitstekende langlaufpistes lopen grotendeels door beschermd natuurgebied. Een dagpas kost 42,6 euro. 

IJsklimmen 

Hameau Le Bois, Champagny-le-Haut – la-plagne.com 

Je klimt met stijgijzers en pickels op een ijstoren van 24 meter hoog. De structuur bestaat uit staal en hout, overgoten met water dat bevriest dankzij de pooltemperaturen in de vallei. Adrenalinekick verzekerd. Kost 40 euro voor een initiatie van twee uur, materiaal inclusief. 

Sneeuwschoenwandeling  

Rue des Hauts du Crey, Champagny – esf-champagny.com 

Bind plastic frames met metalen sneeuwhakken onder je schoenen en ga zonder glijden op stap in de sneeuw. In Champagny-le-Haut waan je je in een Canadese vallei. Onderweg zie je gegarandeerd wilde dieren. Vanaf 25 euro per persoon. 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!