Rouen: cultuurwandeling langs de waterkant

De huidige hoofdstad van Normandië werd door de Romeinen gesticht op de rechteroever van de Seine. Vandaag draagt Rouen nog steeds de sporen van een rijke en bij momenten gewelddadige verleden. Van de Noormannen via Jeanne d’Arc naar het huidige Rouen… Je leest het hele verhaal in Pasar Wandelen van april 2024.

Tekst Bart de Landtsheer

1

Liefhebbers van cultuur en geschiedenis vertellen we niks nieuws: Rouen is een tópbestemming. De stad aan de Seine is bovendien niet al te ver weg en dat lokt behoorlijk wat landgenoten. Een (verlengd) weekend of langer, Rouen weet je niet enkel te charmeren met een rijke geschiedenis maar ook met vele restaurants, ontelbare terrasjes, drukke winkelstraten én zijn vriendelijke inwoners.

Voor die wandeling door de middeleeuwen doen we beroep op een ervaren gids; die loodst ons langs de belangrijkste plekken en deelt niet alleen de feiten, maar ook leuke weetjes met ons. Hij brengt ons van de Place du Vieux Marché – een decor zo blijkt – naar de Grote Klok en de indrukwekkende kathedraal van Rouen. Onderweg vertelt hij het verhaal van Jeanne d’Arc en wat er écht is gebeurd toen ze ter dood werd gebracht op de brandstapel. En waar stond Claude Monet, toen hij de kathedraal tientallen keren schilderde? Je ontdekt het hier…

Tijdens onze wandeling komen we ook langs de mooiste kerk van de stad, zo beweren de inwoners zelf. De Saint-Macloukerk ligt in het oudste deel van de stad en is ook de plaats waar de Zwarte Dood in de 14de eeuw zwaar toesloeg. Het verhaal van de aanpalende begraafplaats is hallucinant en macaber tegelijkertijd.

Gelukkig snijden we ook luchtere thema’s aan. Een wandeling langs de Seine en door ‘De Botanische Tuin van Frankrijk’ bijvoorbeeld, de obligate degustatie van zeevruchten en een bezoek aan het Museum van Schone Kunsten. Wist je trouwens dat alle musea in Rouen gratis toegankelijk zijn? Volg deze 12 km lange wandelroute dwars door Rouen en ontsluier alle geheimen van de stad.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!