Frankrijk

Pak je tijd in Frankrijk

ontdek dit land

Een kleine introductie

Aah, la douce France! Van de lavendelvelden van de Provence tot de wijngaarden rond Bordeaux, van de kliffen van Bretagne tot de Alpen, van Parijs tot Lyon en Marseille: onze zuiderburen behoeven weinig introductie. Frankrijk is een van de grootste landen van Europa, verwacht dus variërende afstanden en een mix van schilderachtige routes en moderne snelwegen.

Het land telt evenzeer talloze toeristische routes die zich uitstekend lenen tor roadtrips en die je meenemen door diverse landschappen. Wordt het de zonnige Côte d’Azur of het glooiende heuvellandschap van de Bourgogne? Trek je doorheen de idyllische dorpjes van de Dordogne of langs de majestueuze kastelen van de Loire-vallei? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Frankrijk is met verve het grootste kampeerland van Europa. Het scala aan campings is onovertroffen - van kleine en rustige campings in de natuur tot grote (luxe)terreinen met voorzieningen als animatie en openluchtzwembaden. Ook wie met camper of caravan reist, vindt in Frankrijk uitstekende infrastructuur. Met andere woorden: elk beetje kampeerder komt hier aan z’n trekken.

Let op! Pasar stelde deze informatie met de meeste zorg samen vanuit diverse bronnen en is niet aansprakelijk voor enige onvolledigheid of onjuistheid, evenmin als voor de gevolgen daarvan. Bronnen: EU, VAB, TOURING, AUTOGIDS, ANWB, ADAC, NKC, ACSI, diverse toeristische diensten.