Wildkamperen in het Zwarte Woud

1 minuut leestijd

In het Zwarte Woud in Duitsland kun je prachtig wandelen. 15 jaar geleden opende daar de Schluchtensteig, één van de 13 Top Trails of Germany, samen goed voor ruim 3.700 kilometer wandelplezier.

actua
  • Kamperen met de tent
  • Wandelen

De Schluchtensteig is uniek door de kloven waar je doorheen stapt. Wildkamperen mag in Duitsland niet, maar sinds kort kun je in het Zwarte Woud wél overnachten midden in de natuur.

Langs de steig vind je de nieuwe one-night-camps, basic plekken voor tent en camper bij particulieren en boeren. Soms is er eenvoudig sanitair en kan je ontbijt bestellen, een kampvuurtje maken of barbecueën. Verder zijn er in het Zwarte Woud almaar meer trekkingcamps en bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Ver weg van de drukte word je zo één met de natuur.


schwarzwald-tourismus.info/one-night-camps
 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer