Woudlopen in het zuiden van Luxemburg

2 minuten leestijd
In het Woud van Anlier, in het zuiden van de provincie Luxemburg, ben je omringd door de natuur.
reportage
  • Kamperen

De zwarte ooievaar is de mascotte van het Woud van Anlier. Dit gigantisch bosmassief bestrijkt vier gemeenten: Habay, Léglise, Fauvillers en Martelange. Het landschap is bijzonder gevarieerd, met een landbouwplateau nabij Bastogne en zachte glooiingen in het zuiden nabij Lotharingen. In de diepe beekvalleien, onder meer langs de Sûre, bloeien wilde orchideeën in het voorjaar.

De GR15 trekt dwars door dit prachtige loofbos. Je vindt er ook een groot aantal lusvormige wandelingen die vanuit elke omliggende gemeente het bos intrekken. In deze woeste en bosrijke regio zijn vooral de mountainbikers aan zet. Er werden zowel familievriendelijke als technisch moeilijke routes uitgestippeld, tot zelfs een tocht van 86 kilometer.

Wie houdt van gastronomie zit in de Ardennen altijd op zijn plaats. In het zuiden van Luxemburg werken artisanale bakkers, chocolatiers, slagers en vele anderen aan topproducten uit de korte keten. Onze favorieten blijven de artisanale brouwers die met het bronwater aan de slag gaan, zoals de brouwerij van Rulles. Een bezoek aan de brouwerij kost 7 euro.

Op een plateau in Habeau bevindt zich de ruïne van de Gallo-Romeinse villa van Mageroy. Generaties aan rijke Gallo-Romeinen baatten hier van de eerste eeuw voor Christus tot de vierde eeuw na Christus een landbouwbedrijf uit. Elke zomer vinden nog opgravingen plaats waar je als vrijwilliger aan kan deelnemen.

Wie carpoolt of met het openbaar vervoer komt, krijgt korting op camping Aux sources de Lescheret. Dit natuurkampeerterrein ligt aan de oevers van drie meertjes waarvan één een zwemmeer is. Tentkampeerders, caravans en campers zijn er welkom.

Info: www.grandeforetdanlier.be 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer