Zo begin je met fietskamperen

2 minuten leestijd
Je tent onder je snelbinder steken, je fiets op stappen en de wijde wereld in trekken. Dat is fietskamperen in enkele woorden. Een plezier voor wie het ooit al gedaan heeft, een spannend avontuur voor wie er graag eens van wil proeven. Maar hoe begin je eraan?
praktisch
  • Kamperen

Zoek het niet te ver

Het klinkt misschien ontzettend stoer, maar voor je eerste fietskampeertrip hoef je heus niet naar Marokko of de Schotse Hooglanden te trekken. Begin met een tripje dichtbij huis. Stippel een tocht uit langs familie en vrienden waar je een nacht in de tuin kan kamperen. Perfect om mee te starten!

Leen materiaal

Waterdichte fietstassen, een degelijke fietsbroek, een compacte tent: een aantal spullen op je paklijst zijn best belangrijk om een fietskampeertrip te doen slagen. Ren niet meteen naar de winkel om alles aan te kopen – wie weet vind je fietskamperen toch maar niets - maar hoor even rond of je van iemand materiaal kan lenen.

Beperk je bagage...

Net als bij een wandeltocht ben je ook op de fiets liever niet te zwaar geladen. Wees selectief bij het inpakken. Twee sets sportieve kleding voor overdag en één set ‘avondkleding’ volstaan. Kies zoveel mogelijk voor lichtgewicht en sneldrogende materialen zoals merinowol en polyester. Ben je van plan om zelf te koken op je kampeerplek, moeten dat gasvuurtje en die kookpot uiteraard mee, maar je kan er ook voor kiezen om maaltijden af te halen of op restaurant te gaan.  

… maar bespaar niet op regenkledij

Zorg dat je alles mee hebt om jezelf warm en droog te houden. Urenlang doorweekt en bibberend op je fiets zitten, zal je niet meteen enthousiast maken voor een tweede fietskampeertrip.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer