Zuurstof tanken op het dak van België

2 minuten leestijd
De Vennbahn doorkruist de Oostkantons en trekt dwars door bossen, over valleien en langs de mooiste monumenten.
reportage
  • Kamperen

De Hoge Venen in de Oostkantons in de provincie Luik is het oudste natuurreservaat van ons land. Je kan er eindeloze wandelingen maken door heide en bossen. De Signal de Botrange is met zijn 694 meter meteen ook het hoogste punt van België.

Sinds kort is een ruim deel van de Oostkantons bewegwijzerd met wandelknooppunten waardoor je nu nog gemakkelijker wandelingen kan uitstippelen. Elke gemeente biedt ook eigen wandelingen aan. Onze favoriet is die naar de waterval van Bayehon in Longfaye (12,6 km). Je start aan de watermolen (Route du Bayehon 64, Longfaye) en volgt de rode rechthoek.

Dankzij de Vennbahn en de vele RAVeL-routes hoef je als fietser niet te vrezen voor kuitenbijters in de Oostkantons. Deze voormalige spoorbeddingen kennen amper een hellingsgraad. Met fietsknooppunten kan je de Oostkantons tot in de puntjes verkennen. De 124 kilometer lange Vennbahn kan je ook in verschillende etappes afleggen.

De bossen worden doorsneden door machtige mountainbikepaden. Een mogelijk vertrekpunt is het Wetzlarbad (Hütte 56) in Eupen van waaruit je verschillende trails kan volgen.

De Leisteenmijn van Recht werd slechts 25 jaar lang uitgebaat. Nog voor de Eerste Wereldoorlog werd hij alweer opgedoekt. Nu kan je er zelf afdalen, ook met kinderen een leuke ervaring.

De streekproducten van de Oostkantons kan je herkennen aan het label ‘Made in Ostbelgien’. Ham, paté, bier, koffie en natuurlijk schnaps worden hier op ambachtelijke wijze gemaakt. Verschillende restaurants werken bijna uitsluitend met streekproducten. Rond het meer van Robertville vind je heel wat gastronomische toppers.

Kampeermogelijkheden

De vijfsterrencamping Hohenbusch in Burg-Reuland bevindt zich vlakbij het Drielandenpunt. Hier geniet je tussen het vele groen van een ongekende rust. De camping beschikt over alle faciliteiten, waaronder een verwarmd buitenzwembad.

Info: www.ostbelgien.eu 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer