2x fietsen in Nederland

2 minuten leestijd

Nederland telt meer fietsen dan inwoners, de gemiddelde Nederlander fietst jaarlijks 888 kilometer en er ligt maar liefst 37.000 kilometer aan fietspaden. Deze twee boeken zetten je op de pedalen in Nederland Fietsland.

actua
  • Fietsen

Langs de Maas

Tussen de bron in Frankrijk en de monding bij Rotterdam ontwikkelt de Maas zich in 950 kilometer van een beekje gevuld met regenwater tot een grote rivier die belangrijk is voor de scheepvaart. Over het stuk tussen Luik en het strand van Hoek van Holland schreef Nederlander Ad Snelderwaard een routegids in 16 etappes. Zijn route valt voor 60% samen met de LF Maasroute en kiest op andere plekken voor knooppunten of een eigen traject. De gids beschrijft de route in beide richtingen en handig zijn de uitscheurbare kaarten per etappe en de lijst met overnachtingsmogelijkheden.  

Fietsen langs de Maas is uitgegeven bij Elmar en kost € 19,99.

Elfstedentocht

Wie de winterse Elfstedentocht wil meemaken moet veel geduld hebben. De laatste keer dat de schaatstocht over natuurijs kon doorgaan is al 25 jaar geleden. De zomerversie is veel makkelijker te organiseren: een fiets en een kaart volstaan om het rondje door Friesland te maken. De Nederlandse Marica van der Meer is opgegroeid in Workum, een van de elf steden, en fietste zelf zeven keer de toertocht tot ze bedacht dat er vaak gekozen was voor de snelste in plaats van de mooiste routes. Daarom ging zij op zoek naar alternatieve wegen om de stadjes in elf -vaak korte- etappes van samen 240 kilometer met elkaar te verbinden. Behalve een beschrijving en praktische info vind je ook in dit boek handige uitscheurbare kaarten per etappe.

Fietsen langs de elf steden van Friesland is uitgegeven door Elmar en kost € 19,99.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer