Alles elektrisch!

1 minuut leestijd

Om te koken, verwarmen of voor warm water ben je als kampeerder nog altijd grotendeels afhankelijk van gas. Wat als… dat allemaal elektrisch kon? De Duitse fabrikant LMC maakte alvast een ontwerp dat wel eens zou kunnen aanslaan.  

actua
  • Kamperen
  • Kamperen met de caravan

LMC bouwde caravan Musica 470 D om en verving de gaskachel door een elektrische verwarming van Oventrop. Aansturen doe je met een thermostaat en de warme lucht wordt via dezelfde doorstroomopeningen verdeeld als bij verwarming op gas. Wél vernieuwend zijn de verwarmingselementen die in de oppervlakken van meubels zijn geperst. 12V-matjes worden in het hout verwerkt van deurtjes en kastkleppen. Zelfs de badkamerspiegel is op deze manier elektrisch verwarmd. Deze bijverwarming houdt de caravan op temperatuur nadat de hoofdverwarming het interieur op de juiste temperatuur heeft gebracht. Koken doe je op inductie.

Een soort centrale zekeringskast zorgt ervoor dat wanneer je vier gebruikers tegelijk hebt aanstaan, de stoppen op de camping niet gaan doorslaan. Nog een leuk voordeel: voortaan blijft de disselkast beschikbaar voor extra opbergruimte. Bij voldoende interesse gaat de gasloze caravan in productie. Wordt vervolgd!

www.lmc-caravan.de

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer