Alles elektrisch!

Om te koken, verwarmen of voor warm water ben je als kampeerder nog altijd grotendeels afhankelijk van gas. Wat als… dat allemaal elektrisch kon? De Duitse fabrikant LMC maakte alvast een ontwerp dat wel eens zou kunnen aanslaan.  

LMC bouwde caravan Musica 470 D om en verving de gaskachel door een elektrische verwarming van Oventrop. Aansturen doe je met een thermostaat en de warme lucht wordt via dezelfde doorstroomopeningen verdeeld als bij verwarming op gas. Wél vernieuwend zijn de verwarmingselementen die in de oppervlakken van meubels zijn geperst. 12V-matjes worden in het hout verwerkt van deurtjes en kastkleppen. Zelfs de badkamerspiegel is op deze manier elektrisch verwarmd. Deze bijverwarming houdt de caravan op temperatuur nadat de hoofdverwarming het interieur op de juiste temperatuur heeft gebracht. Koken doe je op inductie.

Een soort centrale zekeringskast zorgt ervoor dat wanneer je vier gebruikers tegelijk hebt aanstaan, de stoppen op de camping niet gaan doorslaan. Nog een leuk voordeel: voortaan blijft de disselkast beschikbaar voor extra opbergruimte. Bij voldoende interesse gaat de gasloze caravan in productie. Wordt vervolgd!

www.lmc-caravan.de