Antwerpen anders

2 minuten leestijd

Twee boeken om je een ander Antwerpen te tonen.

actua
  • Uitstappen en vakanties

De andere kant van het Centraal Station

Marc Spruyt woont al twintig jaar op het Moorkensplein in Borgerhout en heeft naar eigen zeggen het mooiste uitzicht ter wereld: het districtshuis. En toch staat het gebouw in Vlaamse neorenaissancestijl in geen enkele reisgids. Borgerhout wordt volgens Marc te vaak neergezet als een probleemgebied en om het tegendeel te bewijzen schreef hij een reisgids over het kleinste district van Antwerpen. Behalve ambachtelijke winkeltjes, gezellige cafés en bijzondere straten en pleinen vind je in Borgerhout ook Michelinrestaurants en twee concertzalen waar de grootste internationale artiesten optreden. Een uitnodiging om bij een volgend bezoek aan Antwerpen eens te kiezen voor de andere kant van het Centraal Station.

Reisgids Borgerhout voor toevallige en blijvende passanten - € 21,95 - uitgegeven door Luster.

Shoppen in het verleden

Tanguy Ottomer is zelfverklaard BeroepsBelg, volgens CNN Travel een van de beste gidsen ter wereld en fiere Antwerpenaar. Hij verdiept zich graag in het verleden van de stad en heeft ondertussen al enkele boeken gemaakt waarin hij toont hoe Antwerpen er vroeger uitzag. Zijn nieuwste boek heet Winkelen in ’t Stad van Vroeger en toont twintigste-eeuwse modepaleizen en grootwarenhuizen maar ook de kleine winkels van zelfstandigen en ambachtslieden. De vele oude foto’s maken er een nostalgisch kijk- en leesboek van. Een uitnodiging om bij een volgend bezoek aan Antwerpen een kijk en vergelijk te doen.

Winkelen in ’t Stad van Vroeger - € 21,95 - uitgegeven door Luster.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer