Belgian hiker

Het voorbije jaar gingen we massaal op (her)ontdekking in eigen land. Pasar vroeg een aantal reisbloggers naar hun favoriete plekjes in eigen land. Vandaag: Belgian hiker

Floris Vandamme is 28 jaar en woont in Gent. Hij werkt als verkoper in The Camping Store in Evergem en is parttime goochelaar. Meestal is hij te vinden in de natuur.

Wat je moet weten over instagram.com/belgianhiker:

Bij de Instagrampagina hoort de gelijknamige blog www.belgianhiker.com. Op zijn blog en Instagrampagina deelt Floris zijn wandelingen en tochten ‘om zo mensen te inspireren om nieuwe plaatsen te ontdekken en ook zelf de natuur in te trekken.’ Ook tips over hikes en materiaal komen hierbij aan bod.

Waar ging hij al naartoe?

Floris wandelde al op flink wat plaatsen in de wereld. Enkele voorbeelden: Kerry Way & Wicklow Way in Ierland, de GR5 in Frankrijk, Luxemburg, Canada en Zwitserland.

De favoriet: de Semois

‘Het Müllerthal in Luxemburg blijft een echte topper en ook Ierland is een fantastisch land om als backpacker naartoe te gaan. Ook in eigen land leerde ik dit jaar enorm veel leuke bestemmingen kennen, vooral via GR-routes en Treinstappers. Een van mijn favoriete plekken in België is Florenville, dicht bij Orval, meteen ook mijn favoriete bier, en de rivier de Semois, waar je urenlang kan wandelen.’