Bier & stapplezier

1 minuut leestijd

In de top drie van meeste verkochte GR-topogidsen aan de Franstalige kant van het land, staat al heel lang Le Sat, oftewel Le sentier GR des Abbayes Trappistes en Wallonie.

actua
  • Wandelen

Daarom is er nu een derde, vernieuwde editie van de routegids. Het tracé verbindt Chimay met Rochefort in 156 kilometer en Rochefort met Orval in 116 kilometer.

In Chimay kan je starten met een bezoek aan de tuin en de kerk van de abdij en in een exporuimte leren hoe de kazen en bieren worden gemaakt.

In Rochefort kan je overnachten in het gastenverblijf van Notre-Dame de Saint-Rémy, en in Orval wachten een kloostermuseum, kruidtuin, cisterciënzerruïnes, een kampeerterrein en exclusieve groene Orval van het vat.

Welverdiend na een stevige staptocht.

grsentiers.org/

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer