Connecterra verandert van naam én wordt gratis

Connectera, het bekende wandelgebied tussen Maasmechelen en Dilsen -Stokkem krijgt de naam Terhills, genoemd naar de andere activiteiten op de site zoals het Terhills Cable Park en het Terhills Hotel. Deze zomer komt er ook nog het Terhills Resort bij, uitgebaat door Center Parcs.

Natuur en economie worden nu als één geheel voorgesteld met de gelijkaardige namen. Het illustreert ook de nauwere samenwerking tussen de Limburgse investeringsmaatschappij LRM en Regionaal Landschap Kempen en Maasland RLKM. Met deze naam wil men de gehele site ook herkenbaarder maken buiten Limburg en op de internationale markt.

Het natuurgebied bestaat uit 12.000 hectare heide en bos en ontvangt jaarlijks zo’n 75.000 bezoekers, het park staat vooral bekend voor zijn schitterende panorama’s. Er zijn ook lange wandelroutes die je kunt volgen, maar die worden met de komst van het Terhills Resort nog hertekend. Er zal ook een pontonbrug worden aangelegd tussen het Nationale Park en het resort.

Het natuurgebied zelf wordt dus gratis. Vroeger kostte een dag wandelplezier 3 euro en een jaarabonnement 5 euro. Wel wordt het mogelijk om een vrijwillige bijdrage te leveren, een systeem dat ook de nationale parken in de VS hanteren. De inkomsten zijn namelijk nodig om de ambitieuze natuurdoelstellingen te halen.