Corendon biedt deze zomer al 'coronavrije' vakanties aan

2 minuten leestijd

Corendon biedt vanaf 26 juni dit jaar ‘coronavrije’ vakanties aan naar een beperkt aantal bestemmingen. Klanten van Corendon worden vanaf die datum vlak voor hun vlucht getest op het coronavirus, op een testlocatie vlakbij Schiphol. Daarna zorgt Corendon ervoor dat de vakantiegangers zo weinig mogelijk in contact komen met mogelijke besmettingsbronnen tijdens de reis naar hun vakantiehotel.

 

actua
  • Uitstappen en vakanties

Dit geldt voor de transfer naar de luchthaven, de check-in, de vlucht en de transfer naar het all-inclusive hotel. In hun hotel kunnen de gasten vervolgens onbezorgd van hun vakantie genieten zonder afstand te hoeven houden van de andere gasten. De enige voorwaarde is dat ze hun hotel niet verlaten tijdens hun verblijf omdat de veiligheid van de hotelgasten dan niet langer gegarandeerd kan worden.

De touroperator heeft in de afgelopen weken een teststraat ingericht in haar Corendon City hotel in Amsterdam. Honderden medewerkers van Corendon hebben zich het afgelopen weekend vrijwillig aangemeld voor een sneltest die de aanwezigheid van antistoffen tegen COVID-19 aantoont. Ervaren medische teams voeren de tests uit en de beoordeling van de uitslag gebeurt door gekwalificeerde artsen. 

Het testen van vakantiegangers gebeurt straks bij het Corendon Village Hotel, vlakbij Schiphol, kort voor het vertrek van de vlucht. Daarna zorgt Corendon ervoor dat vakantiegangers zoveel mogelijk in een beschermende omgeving blijven. Dit betekent dat ook de buschauffeurs van de transfer naar Schiphol, piloten en cabinepersoneel van Corendon Dutch Airlines en de medewerkers van het hotel met grote regelmaat getest worden op corona.

Tijdens de vlucht kan hierdoor ook een normale service verleend worden en kunnen vakantiegangers zónder mondkapjes reizen. Er hoeft ook geen 1,5 meter afstand van anderen te worden gehouden. De kosten voor de test bedragen circa €50 per persoon.

Turkije als eerste bestemming
Corendon kan de ‘coronavrije’ vakanties alleen aanbieden als zij controle heeft over de hele reis. Dit betekent dat het vooralsnog alleen mogelijk is bij vakanties waarbij met de eigen airline wordt gevlogen en waarbij in eigen Corendon hotels wordt verbleven. Daarom wordt gestart met de bestemming Antalya aan de Turkse rivièra waar de reisorganisatie meerdere all-inclusive hotels bezit.

In de komende weken wordt overlegd met de autoriteiten op andere bestemmingen om ook daar vakanties te kunnen aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn Ibiza en Curaçao, waar Corendon ook eigen resorts heeft. In het geval van Curaçao zal overlegd worden met KLM, die de vluchten uitvoert. Ook Sardinië en Sicilië zijn mogelijke kandidaten voor dit programma en diverse andere bestemmingen hebben ook interesse getoond om op deze manier het toerisme weer op te starten. 

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer