Fietsen door de bomen valt alweer in de prijzen

‘Fietsen door de Bomen’ valt opnieuw internationaal in de prijzen. Dit keer is het bekroond op de World Landscape Architecture Awards: een belangrijke internationale architectuurwedstrijd.De Limburgse fietsbeleving won de Merit Award in de categorie Built – Small (< 1.000 m²).

World Landscape Architecture

Na een Iconic Award uit Duitsland en een International Design Award uit Los Angeles mag ‘Fietsen door de Bomen’ nu ook een World Landscape Architecture Award aan z’n palmares toevoegen. Daarmee treedt de fietsbeleving in Limburg – met intussen al 250.000 bezoekers – in de voetsporen van ‘Fietsen door het Water’, dat dezelfde award twee jaar geleden won. De World Landscape Architecture Awards bekronen elk jaar innovatieve projecten van landschapsarchitecten van over de hele wereld. Het initiatief komt van de Australiër Damian Holmes, een gepassioneerde landschapsarchitect die in 2007 het inmiddels gerenommeerde ‘World Landscape Architecture’ (WLA) oprichtte. 

Eervolle vermelding van de jury

Uit meer dan 230 inzendingen uit alle hoeken van de wereld kwam ‘Fietsen door de Bomen’ in de categorie Built – Small (voor projecten kleiner dan 1.000 m²) als een van de winnaars uit de bus. Het Limburgse ontwerp nam het daarin op tegen tegenstanders uit onder meer China, Jordanië, Denemarken en onze buurlanden Duitsland en Nederland. Uiteindelijk selecteerde een internationale jury van experts ‘Fietsen door de Bomen’ als winnaar van de Merit Award

Betekenis voor Limburg

De prijs betreft een certificaat en een publicatie op de website en in het Award Magazine van WLA. “Op dit moment natuurlijk bijzaak, maar wel belangrijke exposure waarmee we wereldwijd tienduizenden lezers of potentiële gasten bereiken. Dat we daarbij naast vooruitstrevende projecten uit de hele wereld prijken, bewijst dat Limburg zich met hefboomprojecten zoals Fietsen door de Bomen op de kaart kan zetten als innovatie fietsbestemming en zich zo kan onderscheiden. En dat is nu meer dan ooit nodig …”, besluit Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg.

Lees de reportage uit Pasar-Magazine