De kleuren van de venen

1 minuut leestijd

Groen, bruingrijs en blauw: dat zijn de kleuren die drie regio’s in de Oostkantons vertegenwoordigen. Het zijn ook de kleuren van de wandelbordjes die je over de nieuwe Venntrilogie leiden.

actua
  • Wandelen

Het langeafstandspad telt 109 kilometer en is opgedeeld in drie keer twee etappes.

Groen is de overheersende kleur tussen het drielandenpunt en Eupen. Je doorkruist er een lappendeken van weides, velden en hagen.

Samen met het landschap kleurt de bewegwijzering na 43 kilometer bruingrijs. Het teken dat je in de Hoge Venen bent beland, waar vlonderpaden tot het hoogste punt van België voeren, en verder door naar Malmedy.

Blauw, dat zijn de meanderende Warche en het stuwmeer van Robertville. Je komt ze tegen op weg naar Bütgenbach, het eindpunt van de Venntrilogie.

Op de website ostbelgien.eu vind je gpx-tracks, een gratis wandelgids en een lijst met accommodaties. De route kreeg van bij de start het prestigieuze label Leading Quality Trails - Best of Europe, waarmee het zich al meteen tot de beste langeafstandspaden van Europa mag rekenen.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer