De oudste Samson ter wereld

1 minuut leestijd

In Vlaanderen is Samson een pratende hond, in Wallonië een riviertje dat haar naam gaf aan een prachtige vallei.

actua
  • Uitstappen en vakanties

In die vallei liggen de grotten van Goyet, een van de belangrijkste prehistorische sites van Europa. Eerst was er het water dat drie miljoen jaar geleden holtes maakte in het kalksteenmassief.

Later – zo’n 120.000 jaar geleden – vonden jager-verzamelaars hierin een plek om vuur te maken, wild te villen en fluit te spelen. Bij opgravingen werden duizenden beenderen van mens en dier, een harpoen, halssnoeren en een graf van een kind gevonden

De grotten waren drie jaar gesloten, maar nu kan je weer door de zeven galerijen wandelen om tussen stalactieten en stalagmieten een indruk te krijgen van hoe het was om hier de ijstijd door te brengen. Zou het toeval zijn dat de schedel van de oudste hond ter wereld net hier werd gevonden?

www.grottes-goyet.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer