Get out of town

Het voorbije jaar gingen we massaal op (her)ontdekking in eigen land. Pasar vroeg een aantal reisbloggers naar hun favoriete plekjes in eigen land. Vandaag: Get out of town

Sylvie van Nieuwerburgh is 37, getrouwd en moeder van twee kinderen. Sinds een jaar of zeven heeft ze haar eigen (camper)reisblog, die ook in het magazine Campertijd opgenomen is.

Wat je moet weten over getoutoftown.be:

‘Op mijn blog doe ik verslag van vooral korte tripjes. Geen luxehotels of strandvakanties, maar vooral uitstapjes buiten waar ik veel kan bewegen of avontuurlijke activiteiten voor mijn kinderen, zoals bijvoorbeeld een blotevoetenwandeling of een klimparcours. Ik reis vaak met de camper. Sinds vorig jaar gebruik ik ook Campspace, een website waarbij je in iemands tuin kan kamperen.’

Waar ging ze al naartoe en wat staat er nog op haar to do-lijst?

‘De uitstapjes zijn vooral dicht bij huis. Afgelopen herfstvakantie gingen we naar de Ardennen en in november wandelde ik de hele Belgische kust in drie dagen af. Verder kom ik graag in Limburg en deze zomer nog ontdekte ik het Heuvelland. Wat ik absoluut nog wil ontdekken is de Groene Gordel rond Brussel, dat is voor mij nog een grote onbekende.’

De favoriet: Ladderwandeling in Rochehaut

‘Mijn favoriete dichtbijbestemming is een wandeling die ik dit jaar heb gedaan met mijn kinderen: de ladderwandeling in Rochehaut. Een echt avontuurlijke wandeling in een prachtig landschap. Je moet er zowel klimmen als dalen op ladders tegen de rotsen. Afwisselend en spannend! Een echt hindernissenparcours. Bovendien was het ook nog eens erg mooi weer die dag, we vonden het alle drie echt geweldig. Ik ga zeker nog eens terug om die ook met mijn man te doen.’