Je laten inspireren in de natuur met de “gelukswandeling”

3 minuten leestijd

In de Limburgse gemeente Nieuwerkerken is het mogelijk om een gelukswandeling te maken. Dat is een wandeling waarbij je onderweg schilderijen tegenkomt met daarbij inspirerende spreuken. Het is het idee van een jong koppel uit Nieuwerkerken, Life coach Leen Huybrechts en kunstenaar Jo Beerden. Ze kregen voor hun plan ook steun van de gemeente, die meteen enthousiast was voor hun project. Inmiddels bestaat de wandeling bijna anderhalf jaar.

actua
  • Wandelen

 

De schilderijen zijn allemaal gemaakt door Jo Beerden, hij bedacht al de bijhorende spreuken ook zelf. “Het is begonnen met tekeningen die ik maakte met daarop levenslessen. Ik ben die tekeningen op een bepaald moment ook beginnen tonen aan andere mensen en merkte dat het hen kon inspireren. Zo besloot ik om een manier te vinden om ze te gaan delen. Op een gegeven moment kwam de gedachte in mij op dat mensen vooral openstaan voor positiviteit en diepgang wanneer ze in de natuur zijn, en zo kwam ik op het idee voor een gelukswandeling. Een voorbeeld van een van de zelfgemaakte quotes is: “Even a firejet needs headwind to take off, of in het Nederlands: “Zelfs een straaljager heeft tegenwind nodig om op te stijgen.” Per spreuk die je tegenkomt staan er een aantal letters in het rood die je moet gebruiken voor een woordraadsel, daarmee krijg je op het einde van de wandeling nog een extra spreuk.

De wandeling zelf is 10km lang en loopt in en rond de gemeente Nieuwerkerken. Het traject is uitgetekend door Jo zelf. De te volgen route is duidelijk aangegeven door paaltjes onderweg. Ze start aan de kerk in het centrum van de gemeente en passeert dan bij een aantal cafeetjes, waar je onderweg eens kunt stoppen. Vervolgens gaat de route eerder buiten de gemeente in een cirkelvorm. Daardoor is het ook mogelijk om een korter traject te doen, aangezien je altijd dicht bij de gemeente blijft en dus op ieder moment kunt uitstappen. Er is ook een aangepaste versie van de wandeling voor rolstoelgebruikers.

Kaartjes voor de wandeling kosten 2,50€ en zijn op verschillende plaatsen in de gemeente beschikbaar. Je kan de wandeling individueel afleggen, maar er is ook een andere mogelijkheid. Je kan de wandeling namelijk in niet-corona tijden ook doen in groep bij Life coach Leen. Zij biedt vanuit haar praktijk “Feelgood Lifecoach” een begeleide gelukswandeling aan. “We zijn dan met een groep van 10, 15, 20 personen die samen de volledige wandeling doen. Jo gaat dan ook mee om uitleg te geven hoe hij tot die spreuken is gekomen. Het is een activiteit die echt voor verbinding zorgt. De mensen die meegaan kennen elkaar meestal niet, maar door samen 3 à 4 uur onderweg te zijn komen ze toch samen. Dat is altijd fantastisch om te zien.”

https://www.feelgoodlifecoach.be/www-facebook-com-gelukswandelingnwk/

https://www.facebook.com/gelukswandelingNWK

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer