Knalfestival in het heelal

1 minuut leestijd

In het heelal is het alle dagen carnaval! Leuven, de stad waar de bigbangtheorie het licht zag, handelt deze herfst volgens de onpeilbare wijsheid van Eddy Wally en organiseert een knalfestival met de blik op oneindig.

 

actua
  • Uitstappen en vakanties

In 1931, een jaar voor de geboorte van wijlen Eddy Wally, lanceerde professor Georges Lemaître aan de KU Leuven zijn revolutionaire theorie over de oerknal. De schokgolf die toen door de wetenschap trok, zet negentig jaar later de stad op stelten, voor de korte of lange termijn van drie maanden (alles is relatief in het heelal).

KNAL! start met een spetterend openingsweekend bij de Abdij van Park (15 tot 17.10). Videomapping, lichtinstallaties en soundscapes slingeren je binnen de muren van de abdijsite de ruimte in. ’s Avonds nodigen de Star Parties je uit om de maan, Venus en andere hemellichamen te observeren door 15 telescopen. Volkssterrenwacht Urania stelt planetaria op in de abdij en leert je wie Georges Lemaître was. Kinderen kunnen een op aarde gestrand ruimteschip redden bij de KNAL-installatie. De muziek tijdens het feestweekend is kosmisch, hemels en gratis. De abdijbeiaardier checkt bijvoorbeeld of er leven op Mars is en Park Collegium vertolkt meerstemmige muziek uit het Mechels Koorboek. Leuvense percussiegroepen zorgen samen voor een big bang.

Abdij van Park, Leuven, www.knalfestival.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer