Knalkunstwerk

1 minuut leestijd

In Leuven ligt het heelal aan je voeten. Letterlijk, want het nieuwe stadskunstwerk Oeratoom is een weergave van ons universum.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Het kunstwerk neemt de hele stad in beslag en bestaat uit 80 medaillons die de verschillende sterrenstelsels voorstellen.

In het midden van de stad vind je het grootste medaillon en dat stelt onze positie op aarde nu voor. Hoe verder je richting de stadsring wandelt, hoe verder je teruggaat in tijd en ruimte, een meter voor elke 10 miljoen lichtjaar.

De ring rond Leuven staat voor het begin van het heelal.

Het was de Leuvense professor Georges Lemaître die in 1931 de hypothese lanceerde dat het universum ontstaan is uit één oeratoom. Die revolutionaire bigbangtheorie zette de wereld op zijn kop en het kunstwerk is daarom een hulde aan de pionier van de oerknal.

www.oeratoom.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer