Let’s go to Galway, girl

1 minuut leestijd

Dat Lonely Planet Galway in de top tien zet van citytripbestemmingen voor 2020, heeft meer dan een goede reden. De directe aanleiding is de titel van Culturele Hoofdstad van Europa die de Ierse stad een jaar lang mag waarmaken.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Een uitgelezen kans om de troeven aan de wereld te tonen en dat zijn er best wat. Galway is een vrolijke stad die bruist van leven en muziek (Ed Sheeran werd in Galway Girl verliefd op zo’n vioolspelend meisje), maar stevig geworteld is in tradities en geschiedenis.

olgend jaar worden er ook nog eens 1.900 evenementen georganiseerd, niet alleen in de stad zelf maar ook in omliggende dorpen en steden en op de eilanden voor de kust van Galway. Behalve theaterfestivals, concerten en literaire evenementen is er ook plaats voor spektakel. Zo wordt Connemara het decor voor de grootste lichtinstallatie ooit gemaakt. Begin alvast maar te zwaaien met die zakdoek.

www.galwaytourism.ie

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer