'Niet te snel verdwalen in negatieve gedachten'

2 minuten leestijd

Corona heeft ons niet alleen op een andere manier doen denken, ook onze beleving van activiteiten is mee veranderd het afgelopen jaar. We geven graag op regelmatige basis een inspirerend Corona-verhaal van een vrijwilliger of een deelnemer op een Pasar-activiteit.

Deze week delen we het verhaal van Luc Vandepitte, vrijwilliger bij GPS-club Brugge.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Mijn leven is door Corona in zekere mate wel veranderd. Soms moet je op je tanden bijten om positief te blijven. Dit komt ook omdat je ziet dat het leven van de mensen rondom jou is veranderd door de situatie waarin we terecht zijn gekomen. Zo zag ik in het leven van mijn 3 dochters en hun gezin veel veranderen. Plots moest iedereen van thuis uit werken; en werd ook de zaak van 1 van hen (zelfstandige) tijdelijk gesloten.

Gelukkig heb ik samen met de rest van het bestuur van mijn afdeling wel activiteiten kunnen blijven organiseren. We hebben met de GPS-club fotozoektochten georganiseerd die in eigen bubbel te wandelen waren. Ook vond ik het aanbod vanuit Pasar leerrijk; zo heb ik enkele webinars gevolgd, oa. ook over RouteYou, wat ik kan meenemen binnen de werking van onze afdeling.

Ik vond het daardoor ook wel eens leuk om eens iets anders te organiseren;  genoodzaakt te zijn om eens verder na te gaan denken dan wat je gewoon bent. Zo hebben we de bestuursvergaderingen buiten gepland, soms in combinatie met een wandeling. Ook kregen we veel positieve reacties van deelnemers. Meer dan 5000 deelnemers hebben gebruik gemaakt van onze zoektochten, dus dat is een hart onder de riem, wat me zeker bij zal blijven. We mogen niet te snel ons verdwalen in negatieve gedachten, want er worden veel positieve initiatieven georganiseerd. Maar je mist wel het fysieke contact met je deelnemers.

Wat ik als tips wil meegeven aan anderen is om zeker buiten te blijven komen. Geniet van wat ons land te bieden heeft, geniet van de natuur en koester vooral dat wat wél nog mag ipv. wat momenteel niet meer mag. Ik zou ook aan andere Pasar-afdelingen de raad willen geven om een corona-proof activiteit te organiseren, zeker met steun van Pasar lukt dit wel!

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer