Geloof, hoop en liefde voor de vereniging in deze bijzondere tijden!

3 minuten leestijd

Corona heeft ons niet alleen op een andere manier doen denken, ook onze beleving van activiteiten is mee veranderd het afgelopen jaar. We geven graag op regelmatige basis een inspirerend Corona-verhaal van een vrijwilliger of een deelnemer op een Pasar-activiteit.

Deze week delen we het verhaal van Paula Henderickx, provinciaal voorzitter van Pasar Antwerpen en ondervoorzitter van Pasar VZW.

actua
  • Uitstappen en vakanties

Hoe heb jij het afgelopen jaar ervaren? 

Normaal gezien was ik een jaar geleden op pensioen gegaan, na 45 jaar dienst in de zorg, maar wegens corona werd er gevraagd nog 2 jaartjes bij te doen. Ik heb dat aanvaard en achteraf bekeken ben ik blij dat ik nog de mogelijkheid heb gekregen. Zorg dragen voor anderen is ook echt wel mijn ding. Heb me dan ook volledig ingezet om de veiligheid voor de zorg van onze bewoners en personeel te handhaven.

Is het leven van de mensen rondom jou hard veranderd?

Het was zeker een grote aanpassing, in het verenigingsleven viel alles stil, activiteiten werden geannuleerd en we hoorden niemand meer! Zelfs de vrijwilligers van onze eigen afdeling moesten hun weg zoeken in deze onbekende wereld. Ik probeerde zoveel mogelijk contact te houden maar het eerste half jaar was dat heel moeilijk. Stilaan begonnen we de digitale weg te gebruiken om elkaar te ontmoeten, niet direct om nieuwe plannen te maken, maar om elkaar toch wat te ondersteunen. Zelfs de gemeenteraden werden digitaal en als gemeenteraadsvoorzitter was dat ook weer een hele ervaring.

Welke corona-proof activiteit heb jij georganiseerd of gevolgd? 

  • Juli 2020: Fietstocht: Fietsplezier in dorp van Vertier: alleen bestuur is gaan fietsen
  • September 2020: Wandeling Klokkeven te Oostmalle: alleen bestuursleden
  • Oktober 2020: Herfstwandeling: Anderstad Lier: 12 deelnemers
  • Januari 2021: Winterwandeling: Langs Boutersem en De Voort in Zandhoven: 12 deelnemers
  • Februari 2021: 6 deelnemers
  • Maart 2021: Bezoek museum Rupelklei Terhagen: 9 deelnemers

Wat was jouw indruk van deze activiteit?

Er was weinig interesse. Pluspunt was wel dat er deelnemers waren die we voor het eerst mochten ontmoeten.

Vond je het wel eens fijn om onder andere omstandigheden iets te organiseren of zelf te doen?

Mijn visie was: blijven bewegen, corona-proof activiteiten organiseren. Voor mij was het een uitdaging om mensen in bubbels toch samen te brengen!

Wat waren de voordelen/nadelen tov. Groepsactiviteiten?

Natuurlijk is het veel leuker in grote groep elkaar te ontmoeten, veel voordelen waren er niet aan. Alleen was het wel weer een ervaring in kleine groepjes samen, elkaar te ontmoeten; dat was soms echt wel gezellig en we konden tijd maken voor elkaar voor een gezellige babbel.

Hoe werd het aangepakt? 

We wandelden per bubbel van 4,  waaronder 1 bestuurslid aanwezig, met mondmasker en afstand houden. Deelnemers kregen een voorverpakt streekproevertje dat we besteld hadden bij de bakker.

Wat zal je zeker bij blijven

  • Mensen te motiveren om toch samen iets te doen corona-proof!
  • Schrik om zelf besmet te worden en het huis niet meer te mogen verlaten.
  • Vooral heb ik altijd mijn kinderen kunnen ontmoeten, wel zo veilig mogelijk natuurlijk. Het ergste was wel het familiegebeuren: de communiefeestjes, de feestdagen en verjaardagen van de kleinkinderen; alles moest anders, geen knuffels, geen kusjes!  Ik ben een echte moederkloek en daar had ik het heel moeilijk mee!

Over de activiteit? 

We hebben geprobeerd zoveel mogelijk via Facebook en nieuwsbrieven onze leden een aanbod te geven van corona-proof activiteiten.

Over het afgelopen jaar?

We zijn blij dat we, ondanks Corona, toch een aantal activiteiten  hebben  georganiseerd.

We hebben nood aan samenzijn en elkaar te kunnen ontmoeten, sociale contacten zijn nu eenmaal wat een mens nodig heeft, om gezond en wel door het leven te gaan!

Heb je tips voor anderen om  te genieten van corona-proof vrije tijd? 

We moeten mogelijkheden blijven aanbieden, mensen hebben er nood aan!

Een corona-proof activiteit te organiseren? 

Misschien zullen we in de toekomst nog wel rekening moeten houden met deze situatie, grote groepen samenbrengen? Met mondmasker? Maar dat mag ons niet tegenhouden om verder te gaan, we moeten verder gaan en nieuwe uitdagingen, die er komen,  uitproberen! Vooral mensen samenbrengen en Tijd maken voor elkaar! Tijd maken voor Vrije tijd!

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer