(On)rust aan de kust

1 minuut leestijd

De stad Oostende nodigt dertig spraakmakende fotografen uit voor haar eerste fotobiënnale. Voor het thema laten de curators zich leiden door Ensor en Spilliaert. De zee brengt rust, maar kan ook een dreigende sfeer oproepen.

 

actua
  • Uitstappen en vakanties

Internationale Fotobiënnale Oostende
4 september tot 24 oktober

Tussen de geselecteerde foto’s en het festivalthema (on)rust bestaat slechts een los verband. Je hoeft dus niet aan de mysterieuze, nachtelijke stadsgezichten van Spilliaert of de vrolijke, fantasierijke Baden van Oostende van Ensor te denken als je de dertig deelnemende fotografen gaat bekijken. Fort Napoleon presenteert dé blikvanger van het festival: een overzichtsexpo van Marc Lagrange, die wereldberoemd werd met iconische naakten en vrouwenportretten. Zijn mannelijke blik krijgt respons van vijf vrouwelijke fotografen, onder wie Carmen De Vos (foto). Haar Belly Riot is een parade van ongenaakbare zwangere vrouwen. Bij Mu.ZEE schetst Julie Scheurweghs een minder romantisch, maar des te krachtiger beeld van de zwangerschap. Tussen Mu.ZEE en Fort Napoleon vertakt zich een parcours dat gratis buiten- en betalende binnenlocaties aandoet. Op de Expo-boot, een omgebouwde aak, laten Jef Boes en Kaat Pype zich inspireren door Oostende en de Oostendenaren. Filip Dujardin stelt zijn wonderlijke fotocollages van imaginaire gebouwen op in de stad. Of er aan de kust even bizarre hoogbouw voorkomt? Reken maar.

Mu.ZEE, Fort Napoleon en andere binnen- en buitenlocaties, Oostende

www.fotobiennale.be

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer