Schudden na gebruik

1 minuut leestijd

‘Hoe krijg ik na de vakantie mijn toilettank beter schoon? Het blijft maar hardnekkig stinken.’

 

Helpdesk
  • Kamperen met de motorhome
  • Kamperen met de caravan

Toilet spoelen en goed dooreen schudden.

Wat stinkt daar nog zo?

ledereen kent wel huismiddeltjes om een toilettank te reinigen. Maar wordt hij daar ook echt schoon van? Doorgaans zijn de kalkaanslag en urinezuur te sterk voor die middelen. En sterke producten kunnen schade veroorzaken aan rubbers en afsluiters.

Wat kan je dan wel doen?

We namen onlangs zelf de proef op de som met ons Thetford-toiletje. Wij schaften ons het schoonmaakproduct Thetford Cassette Tank Cleaner aan, gewoon omdat het makkelijk is. Er zijn ook andere merken verkrijgbaar. Nadat de toilettank op de camping de laatste keer is geleegd en doorgespoeld, giet je het spul met lauwwarm water in het toilet. Tijdens de rit naar huis laten we de vloeistoffen al klotsend hun werk doen.

Het resultaat?

De tank is brandschoon als we thuis zijn. Dan alleen nog leeggooien, omspoelen en de rubbers behandelen met een zuurvrij vet of siliconen. Dan kan de camper de stalling weer in. Eén fles is trouwens goed voor drie schoonmaakbeurten.

deel Artikel

extra tips

Gerelateerde helpdesk artikels

Schoonmaken
Hoe krijgen we die stickers eraf?
Schoonmaken
Hoe krijgen we die stickers eraf?
Schoonmaken
Hoe was ik mijn camper?
Schoonmaken
Hars op de camper en de luifel
Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer