Stapschoenen aan, en gaan!

4 minuten leestijd

Wie mijn Instagramaccount @staycation.belgium volgt, weet dat ik wandel- en logeertips drop, maar nóg liever de combinatie promoot: leuke slaapplekken van waaruit je meteen de natuur inwandelt. Voor een nakende vakantie op zoek naar zulke wandelvriendelijke verblijven? Bij deze zeven adresjes zit je goed!

praktisch
  • Wandelen

Hotel Jerom / de Kalmthoutse Heide

Met meer dan 25 bewegwijzerde wandelpaden is er keuze genoeg om de Kalmthoutse Heide te verkennen. Twee aanraders: wandelpaden ‘Schaap’ en ‘Duin’, die alle twee starten aan bezoekerscentrum De Vroente in Kalmthout. De ziel uit je lijf gestapt? Boek een verblijf bij de overburen van Hotel Jerom. Voor het ontbijt alleen al de moeite!

www.hoteljerom.com

  • Schaap & Duin

Tiny Fox / de Kluisboswandelroute

Of het nu putje zomer is of hartje winter, de barrelsauna en de OFYR die beide uitkijken op een subliem panorama zijn reden genoeg om een weekendje vast te leggen in Tiny Fox. Dat dit knusse huisje, met zijn ligging tussen wandelknooppunt 39 en 37, pal op de Kluisboswandelroute ligt, is mooi meegenomen.

www.tinyfox.be

  • Kluisboswandelroute

Gaudium XII / Treinstapper Bilzen – Tongeren

Voor wie het liefst autoloos op staycation trekt, zijn er Treinstappers. Een leuke is die tussen station Bilzen en station Tongeren, die natuurgebieden als de Demervallei, het Wijngaardbos en de Kevie aan elkaar rijgt. Na een dikke twintig kilometer kan je huiswaarts sporen, maar nog beter reserveer je bij B&B Gaudium XII, in het centrum van Tongeren. 

www.gaudiumtwaalf.be

  • Treinstapper

Vakantiewoning De Douvevallei / het Stiltepad

In Heuvelland zijn er enkele stiltelogies, plekjes waar rust centraal staat. Zo ook De Douvevallei, waar je in een huisje, pod of zelfs wijnvat overnacht. Het toeval wil dat ook het Stiltepad in de achtertuin passeert. Om stil van te worden …

www.dedouvevallei.be

  • Stiltepad

De Schuur van Babel / de Mene- en Jordaanwandeling

In deze B&B ontwaak je fris en fruitig in de schuur naast het hoofdgebouw. Maar ook op de Mene- en Jordaanwandeling kan je niet om de appel- en perenbomen heen. Pallox, een uitkijktoren van gestapelde fruitkisten, gunt je onderweg een blik op dit unieke stukje Hageland.

www.deschuurvanbabel.be

  • Mene- en Jordaanwandeling

Vlotjes kamperen / de Turfputwandelroute

Mag het out of the box zijn? Breng de nacht dan door óp het Donkmeer in Berlare. Met een roeiboot geraak je veilig aan je vlot, waar alles voorzien is voor een verblijf op het water. Verdienen de zeebenen wat beweging, plan dan zeker de Turfputroute en ontdek groene parels als Berlare Broek en de Gratiebossen.

www.vlotjeskamperen.be

  • Turfputwandelroute

B&B Plattestien / de Dworpwandeling

De Dworpwandeling start officieel in het centrum van Dworp, maar ik raad je aan om te vertrekken aan B&B Plattestien, en er meteen een paar dagen te blijven. Wandelinspiratie genoeg, want  gastheer Marc is meester in het uitstippelen van wandelingen in de buurt. Weg van de platgetreden paden, dat is zeker!

www.bnbplattestien.be

  • Dworpwandeling
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lus 𓅫 (@staycation.belgium)

 

Lus De Ridder is auteur van De kleine wandelgids 1 & 2 en blogster, wandelt liefst van al door de natuur & dicht bij huis en inspireert graag met haar instagramaccount staycation.belgium

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer