Streek-GR Groene Gordel in het nieuw

Grote Routepaden lanceert de nieuwe topogids van de Streek-GR Groene Gordel. Deze Streek-GR leidt je in 8 etappes door de groene rand rond Brussel, langs Brabantse Wouden, Brabantse Kouters, Pajottenland & Zennevallei.

De stad is nooit ver weg, en toch is langs de Streek-GR Groene Gordel volop genieten van rust en natuur, van gevarieerde landschappen, kastelen, watermolens en streekproducten. 

De veelzijdigheid, samen met de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer, is dan ook echt de troef van deze GR, waarvan het traject door onze vrijwilligers grondig werd herzien en verbeterd.  

Streek-GR Groene Gordel  werd in 2013  voor het eerst volledig gemarkeerd. Nu tien jaar later is hij grondig herzien en werd hij door de vrijwilligers van Grote Routepaden volledig opnieuw gemarkeerd.

Naast de vele kleine wijzigingen kiest de GR ten westen van Brussel resoluut voor een nieuw traject. Liep de route eerder langs Ternat op veelal verharde paden, dan gaat het nu dwars door Dilbeek, langs onder meer het prachtige natuurgebied de Wolfsputten en de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede.

De nieuwe gids beschrijft het 157 km lange traject en bevat gedetailleerde kaarten, achtergrondinformatie over de streek en bijzondere plaatsen en mooie foto’s. Hij kwam er in samenwerking met Toerisme Vlaams-Brabant.

De gids is te koop via de website https://www.groteroutepaden.be/nl/streek-gr-groene-gordel-3.