Uniek panorama op Brussel tijdens Bright Brussels

Zaterdag 15 februari opent de Hallepoort ‘s avonds uitzonderlijk haar bijzondere panorama op de stad Brussel, in het kader van het Bright Brussels festival. Na het beklimmen van de 169 treden van de monumentale trap kunnen bezoekers genieten van één van de mooiste nachtelijke panorama’s op Brussel, vanaf de Hallepoort.

Binnen worden bovendien virtual-realitybrillen voorzien die toelaten de stad Brussel te zien zoals Bruegel haar zag, in de 16e eeuw. In de bar op de zolder van de Hallepoort, die speciaal voor deze gelegenheid wordt geïnstalleerd, kunnen bezoekers proeven van het Bruegelbier ‘Pier den Drol’ (de bijnaam van Bruegel), gebrouwen door Brasserie de la Senne.

Deze opening kadert in het Bright Brussels festival, het lichtspektakel waarbij op tal van locaties doorheen de stad aan de slag gaan met lichtkunst. Ook de Hallepoort doet mee, en niet enkel met het openstellen van het panorama: de Hallepoort zelf zal ook gedurende vier avonden verlicht worden met een imposante videoprojectie in het thema Bruegel, getiteld ‘Winter’.

Tickets voor de bijzondere avond kosten 4 euro en zijn online te koop.