Van het zuiverste water

2 minuten leestijd

Thuis vinden we het normaal dat uit onze kraan in de keuken of de badkamer het zuiverste, drinkbare water stroomt. Schoon en lekker water zijn immers geen luxe, maar een recht. 

praktisch
  • Kamperen
  • Kamperen met de motorhome
  • Kamperen met de caravan

Ook onderweg in de camper mogen we dat eisen van het water dat we gebruiken bij het koken, in de douche of als drinkwater. Probleem is echter dat het water dat je onderweg tapt misschien niet altijd zo’n zuivere koffie is, euh… water. Je kan nooit helemaal zeker zijn van de herkomst van dat water of van de properheid van de installatie, of de garantie hebben dat er zich geen bacteriën in gevormd hebben.

Fabrikant KnausTabbert heeft dat goed begrepen en installeert voortaan standaard in elk model vanaf 2020 een waterfilter. De BWT (Best Water Technology) is een compacte filter die water opslaat, zuivert en filter. Het gegarandeerde zachte water beschermt bovendien je douche en toilet tegen kalkvlekken. Ook je koffiezetapparaat loopt geen risico meer op kalkvorming.

Je plant niet meteen de aankoop van een nieuwe camper? Geen nood. De filter kan ook makkelijk op oudere modellen geïnstalleerd worden.

PS Het belang van zuiver water voor onze hygiëne en gezondheid is niet te onderschatten. Ook in de camper is het zaak je waterhuishouding te onderhouden, in eerste instantie door ze te gebruiken: door het te weinig doorspoelen van leidingen en tanks kunnen bacteriën ontstaan. Stilstaand water blijft niet fris en kan door de hitte een broeihaard voor verontreiniging zijn. Daarom is een tweejaarlijkse reiniging aan te raden.

Leuk want: gezond en lekker water gegarandeerd.

www.knaustabbert.de

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer