Van zadelpijn tot bolletjestrui

1 minuut leestijd

Hun eerste fietsreis duurde vier dagen en bracht hen van Breda naar Antwerpen. Op een gammele racefiets, in jeans en met een rugzak vol boeken.

actua
  • Fietsen

Vijf jaar later maakten de Nederlandse Irene en Laura een reis van zeven maanden en 10.000 kilometer door dertien Europese landen. Dit keer op een stevige fiets en op de juiste manier bepakt en gezakt.

De weg die ze afgelegd hebben - van die pijnlijke eerste ervaring tot het plezier van moeiteloos (met 16 kilo bagage) een groep wielrenners bergop voorbij te steken - beschrijven ze in hun boek Ga op de fiets.

De titel geeft precies aan wat ze willen bereiken, dat je het boek uitleest en durft te vertrekken.

De verhalen van hun vijftien mooiste routes (van de Nederlandse Kustroute tot een oude spoorlijn tussen Mostar en Dubrovnik) moeten je helemaal over de streep trekken om je stalen ros te bepakken.

Ga op de fiets van Laura Maat en Irene Maaskant is uitgegeven bij Fjord en kost € 20.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer