Zesde editie van 30/30 start op 6 maart

2 minuten leestijd

Voor het 6de jaar op rij slaan BOS+ en CM de handen in elkaar om zoveel mogelijk mensen te doen bewegen in het groen. De uitdaging start op 6 maart en duurt 30 dagen.

actua
  • Fietsen
  • Wandelen

Bedoeling is om elke dag 30 minuten aan sport te doen. Dit kan gaan om fietsen, lopen, wandelen… maar ook om andere sporten zoals yoga, dansen of krachttraining. Dit jaar is er ook een vernieuwde website waar deelnemers een dagboekje met hun activiteiten kunnen bijhouden. Er worden daarop ook geregeld tips, weetjes, inspiratie en gezondheidsinformatie gedeeld. Ook kan je vanaf nu deelnemen in groep.

Bewegen voor meer bos

Met de campagne wil 30/30 beleidsmakers wijzen op het belang van (meer) bereikbaar groen. Ook willen ze met de actie zelf hiertoe bijdragen, want voor elke deelnemer wordt een boompje geplant in het bos. In de voorbije jaren werden al meer dan 15.000 bomen geplant in Stekene, Lokeren en Machele

De actie wil mensen ook sensibiliseren rond de gezondheidsvoordelen van sporten in de natuur: minder stress, beter kunnen slapen, minder fijn stof binnenkrijgen…

Mentale gezondheid

Ook in tijden van corona is sporten in de natuur erg belangrijk. Het geeft een belangrijk effect op de mentale gezondheid. Vorig jaar constateerde 30/30 al dat het een boost geeft aan je energie en humeur. Bovendien steeg tijdens de lockdown ook de appreciatie voor groen en natuur omdat mensen dichterbij huis gingen. Zo hadden ze meer oog voor natuur in de stad.

Vorig jaar namen zo'n 3711 mensen deel aan de campagne, samen bewogen zij meer dan 1.235.388 minuten. De coronacrisis zal ook dit jaar een rol spelen en dus is het afwachten hoeveel mensen dit jaar zullen deelnemen en of het opnieuw voor veel mensen een stimulans kan zijn om veel te bewegen.

Inschrijven kan via https://30-30.be/

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer