Beleef de Stiltewandelingen

Beleef de Stiltewandelingen


Stilte, daar kennen wij weinig van in het Westen. We steken onze dagen vol met actie en geluid en wanneer we dat niet zelf doen, doet iemand anders het wel voor ons. Volle agenda’s, omgevingsgeluiden, muziek en getater, oplichtende schermpjes met bijbehorende bliepjes die aandacht vragen.

70% van de Vlamingen leeft in gebieden waar het geluidsniveau de 55 decibel overschrijdt, wat de drempel is voor industrieel geluid. Wandelen in stilte zijn we niet meer gewend en het kan soms onwennig aanvoelen. Maar zodra je de natuurgeluiden omarmt, is de rust niet te evenaren.

Pasar-leden betalen 5 euro (+kosten), niet- Pasar-leden 7 euro (+kosten)

Wandel je mee?

Drie maanden lang (van maart tot juni) kan je aansluiten bij de begeleide stiltebelevingswandelingen van Pasar.

Tijdens een ‘Beleef de stilte’ wandeling gaan we samen op pad om de kracht van de stilte te ervaren. Dat betekent niet per se dat we het volledige traject zwijgen maar eerder deelnemen en communiceren met behulp van onze zintuigen. Aan de hand van verschillende opdrachten probeert jouw stiltegids je blik te verruimen en je het wandelen in de natuur op een andere manier te laten beleven!

  • Elke eerste zondag van de maand
  • Vertrek 10u , Achelse Kluis in Hamont-Achel
  • Duur van de wandeling: 2 à 2,5 uur, met verschillende stops
  • Minimaal 10 deelnemers per groep, maximaal van 15 
  • Kinderen mogen mee maar moeten stil kunnen zijn 
  • Honden zijn niet toegelaten
  • De routes zijn niet rolstoelvriendelijk
  • Voorzie aangepast schoeisel & kledij

Indien het minimum aantal deelnemers van 10 personen niet bereikt is betalen we het bedrag terug (excl. de Eventsquare fee) of kan je inschrijving verplaatst worden naar een ander moment.

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer