Schone fiets

1 minuut leestijd

Ik heb een nogal dure e-bike gekocht en hou die graag spik en span. In de natte maanden, vooral als er zout wordt gestrooid, is dat moeilijk. Zijn er producten of hebben jullie tips om dat gemakkelijker te maken?

Helpdesk
  • Fietsen

Er zijn bestaan specifieke onderhoudsmiddelen voor verschillende fietsonderdelen, zoals remreiniger voor de schijfremmen of remranden, kettingontvetter voor ketting en cassette (en derailleur)... maar om een fiets schoon te maken kan je als huis-, tuin- en keukentip altijd een goede ontvetter gebruiken. Gebruik die wel niet op de remoppervlakte, die reinig je best met gewoon water of remreiniger. Met (hoge) druk de fiets af te spuiten, is geen goed idee. Gebruik gewoon een emmer water en een spons. Als je de fiets gepoetst hebt met een ontvetter, moeten alle bewegende delen wat extra aandacht hebben. De remoppervlakte moet goed droog zijn en de ketting en tandwielen moeten na het droogmaken even gesmeerd worden, ook weer met verschillende smeermiddelen. Zaken zoals de geveerde vork waar beweging op zit, kan je best even droog maken. Gebruik geen al te agressieve poetsmiddelen om de functie en de lak niet te beschadigen, ook voor andere materialen zoals carbon bestaan specifieke carbon cleaners.

Beantwoord door Fietsenmaker Nick Poelemans, Lucien.bikes

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer