Herzlich willkommen in het Zeller Land aan de Moezel en de Hunsrück!

De vakantieregio Zeller Land is een van de mooiste en meest diverse wijn- en vakantieregio's van Duitsland. Je ontdekt er zeven romantische Moezelwijndorpen en zeventien idyllische Hunsrückdorpen rondom het thuisland van de "Zeller Schwarze Katz". De harmonie tussen natuur en cultuur, het dagelijkse leven en vakantie, actief zijn en ontspanning maakt deze regio bijzonder charmant.

Wandelen

Wandelen aan de Moezel en in de Hunsrück, of het nu gaat om langeafstandswandelpaden in de hoogten van de Hunsrück of de diepten van het Moezeldal, het Zeller Land heeft voor elke wandelliefhebber wat te bieden. Met de Moselsteig en de Saar-Hunsrück-Steig heeft het niet alleen twee van de mooiste langeafstandswandelpaden van Duitsland, maar ook talloze gecertificeerde wandelpaden, zoals de "Briedeler Schweiz" en "Felsen.Fässer.Fachwerk" aan de Moezel, en de "Altlayer Schweiz" en "Layensteig Strimmiger Berg" in de Hunsrück. Bovendien zijn de wandelpaden van de afzonderlijke dorpen in het Zeller Land altijd de moeite waard!

In Zell (Moezel) bijvoorbeeld, gaat het op de Collis-Rundwanderweg omhoog naar de Collis-Turm. De toren, gebouwd van rood baksteen hoog boven de wijngaarden, biedt een prachtig uitzicht over de Moezelvallei. In de Hunsrück gaat het zelfs nog hoger - op de Hängeseilbrücke Geierlay bij Sosberg. Boven de boomtoppen overspant het een lengte van 360 meter en 100 meter boven de grond, het Mörsdorfer Bachtal. De adrenaline stijgt al bij de eerste blik in de diepte.

Fietsen

Fietsen door het Zeller Land laat je ziel bungelen op een van de populairste fietspaden van Duitsland, de Moselradweg. Of het nu gaat om rondritten over de vele bruggen of langeafstandsfietstochten over meer dan 275 kilometer langs de Moezel. De romantische Moezeldorpen nodigen uit tot verpozing. Of het nu gaat om een glas wijn in de vele wijnkelders of een kleine versterking uit de keukens van de Straußwirtschaften, een kleine pauze voordat het verder gaat naar de volgende etappeplaats heeft nog nooit iemand kwaad gedaan. De Moselradweg kan namelijk worden bereden van Perl tot Koblenz. Dankzij de nabijheid van de rivier heeft het een grotendeels vlak profiel. Stroomafwaarts zijn er in totaal 560 dalende en 430 stijgende hoogtemeters. Daarom is het uitstekend geschikt voor fietstochten met kinderen en voor het gebruik van fietsaanhangers en tandems.

Wijn - de ziel van de Moezel

Een genot voor de smaakpapillen en de geest

De Moezel en edele wijnen zijn sinds jaar en dag onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op de steile hellingen rijpen de druiven in de vakantieregio Zeller Land, waar gasten de rust en gastvrijheid in de romantische wijndorpen waarderen en genieten van de verfijnde tonen op hun tong. Op wijngaarden en in traditionele Straußwirtschaften, in fijne restaurants of tijdens een gezellig wijnfeest geniet u van de edele druppels die hun oorsprong hebben in het prachtige landschap van het Zeller Land.