Oostnieuwkerke

Oostnieuwkerke (ter plaatse Nieuwkerke) is een dorp in de provincie West - Vlaanderen en een deelgemeente van Staden. Er wonen ruim 3400 mensen. Oostnieuwkerke ligt ten zuidoosten van Staden zelf, slechts enkele kilometer ten westen van de stad Roeselare. Door Oostnieuwkerke stroomt het riviertje de Mandel richting Roeselare.
Staden is een landelijke gemeente, bestaande uit de kernen Staden, Oostnieuwkerke en Westrozebeke. Het is een gemeente waar de rust van het landschap samengaat met een druk verenigingsleven. De mooie vergezichten vanop de Stadense heuvelrug reiken tot over Ieper en de West-Vlaamse heuvels. Maar er is ook veel bedrijvigheid: diepvriesgroenten, vleeswaren, meubelen, vrachtwagens .. bekend over de grenzen héén. Dit alles wordt in Staden gemaakt !
Staden ligt in het hart van West-Vlaanderen en is een erg dynamische entiteit. Het is een landelijke gemeente.
De open ruimte is het meest karakteristieke element voor Staden, als gemeente in het buitengebied.
De heuvelrug van Westrozebeke vormt een markant reliëfelement. De Mandel en de Luikebeek zijn in het landschap gegrift.
Uitgestippelde wandel- en fietswegen voeren de bezoeker langs verrassend mooie en rustige hoekjes.
Staden is een gemeente waar natuur, cultuur, arbeid en recreatie perfect hand in hand gaan, waar je rustig maar boeiend kan wonen.

Op zoek naar een verkwikkende wandeling, een frisse fietstocht, een leuk dagje uit, een weekendje aan het water of in het groen, ...? Pasar Oostnieuwkerke organiseert heel het jaar door gezellige activiteiten naar ieders gading.

Onze activiteiten

3 Daagse fietsvakantie

Fietsen
Wanneer vindt de activiteit plaats?
vrijdag 1 mei 2020 - 14:00 tem zondag 3 mei 2020 - 15:00
Georganiseerd door

Net zoals de voorbije jaren trekken wij er nu ook voor 3 dagen op uit om terplaatse 3 fietstochten te maken. Dit jaar blijven we in ons eigen West-Vlaanderen om "Bachten de kupe" te gaan fietsen

Dagfietstocht

Fietsen
Wanneer vindt de activiteit plaats?
zaterdag 27 juni 2020 - 08:30
Georganiseerd door

Een fietstocht van ongeveer 60 km met in de voormiddag en in de namiddag een stop met een bezoek of een doe activiteit. Later meer info. 

Wijnproefavond

Eten & drinken
Wanneer vindt de activiteit plaats?
vrijdag 11 september 2020 - 18:30
Georganiseerd door

Naar jaarlijkse gewoonte komt de familie wagner uit Starkenburg aan de Moezel  zijn nieuwste wijnen , en enkele oudere voorstellen. Een lekkere avond. 

Pagina's

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!

Onze partners

Corsendonk Hotels & Clubs

Campings in Vlaanderen

Goboony

Vlaanderen

Kompas Camping

Govaka