Oostnieuwkerke

Oostnieuwkerke (ter plaatse Nieuwkerke) is een dorp in de provincie West - Vlaanderen en een deelgemeente van Staden. Er wonen ruim 3400 mensen. Oostnieuwkerke ligt ten zuidoosten van Staden zelf, slechts enkele kilometer ten westen van de stad Roeselare. Door Oostnieuwkerke stroomt het riviertje de Mandel richting Roeselare.
Staden is een landelijke gemeente, bestaande uit de kernen Staden, Oostnieuwkerke en Westrozebeke. Het is een gemeente waar de rust van het landschap samengaat met een druk verenigingsleven. De mooie vergezichten vanop de Stadense heuvelrug reiken tot over Ieper en de West-Vlaamse heuvels. Maar er is ook veel bedrijvigheid: diepvriesgroenten, vleeswaren, meubelen, vrachtwagens .. bekend over de grenzen héén. Dit alles wordt in Staden gemaakt !
Staden ligt in het hart van West-Vlaanderen en is een erg dynamische entiteit. Het is een landelijke gemeente.
De open ruimte is het meest karakteristieke element voor Staden, als gemeente in het buitengebied.
De heuvelrug van Westrozebeke vormt een markant reliëfelement. De Mandel en de Luikebeek zijn in het landschap gegrift.
Uitgestippelde wandel- en fietswegen voeren de bezoeker langs verrassend mooie en rustige hoekjes.
Staden is een gemeente waar natuur, cultuur, arbeid en recreatie perfect hand in hand gaan, waar je rustig maar boeiend kan wonen.

Op zoek naar een verkwikkende wandeling, een frisse fietstocht, een leuk dagje uit, een weekendje aan het water of in het groen, ...? Pasar Oostnieuwkerke organiseert heel het jaar door gezellige activiteiten naar ieders gading.

Onze activiteiten

Fietsvakantie

Fietsen
Wanneer vindt de activiteit plaats
donderdag 13 mei 2021 - 14:00 tem zaterdag 15 mei 2021 - 14:00
Georganiseerd door

Van donderdag 13 mei tot zaterdag 15 mei trekken wij op fietvakantie " Bachten de kupe". Vanuit Lo fietsen wij 3 dagen rond in de omgeving. 2 halve dagtochten + één dagtocht.

Pasar zomert: Avondfietstocht

Fietsen
Wanneer vindt de activiteit plaats
woensdag 11 augustus 2021 - 19:00
Georganiseerd door

We vertrekken aan de kerk te Oostnieuwkerke voor een tocht van ongeveeer 25 km over zoveel mogelijk landelijke wegen in en rond onze gemeente. We fietsen op een gezapig tempo zodat ook de niet geoefende fietser kan mee fietsen. We voorzien ook een tussenstop.

Wijnproefavond

Eten & drinken
Wanneer vindt de activiteit plaats
vrijdag 10 september 2021 - 19:30
Georganiseerd door

Naar jaarlijkse gewoonte, uitgezonderd vorig jaar natuurlijk,  komt de familie Wagner uit Starkenburg, aan de Moezel in Duitsland , zij wijnen voorstellen. We kunnen een 20 tal wijnen proeven en genieten van een Nedelandstalige uitleg. Geen aankoopverplichtingen. 

Pagina's

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!

Onze partners

Govaka

Kompas Camping

Campings in Vlaanderen

Corsendonk Hotels & Clubs

Vlaanderen

Goboony