Oostnieuwkerke

Oostnieuwkerke (ter plaatse Nieuwkerke) is een dorp in de provincie West - Vlaanderen en een deelgemeente van Staden. Er wonen ruim 3400 mensen. Oostnieuwkerke ligt ten zuidoosten van Staden zelf, slechts enkele kilometer ten westen van de stad Roeselare. Door Oostnieuwkerke stroomt het riviertje de Mandel richting Roeselare.
Staden is een landelijke gemeente, bestaande uit de kernen Staden, Oostnieuwkerke en Westrozebeke. Het is een gemeente waar de rust van het landschap samengaat met een druk verenigingsleven. De mooie vergezichten vanop de Stadense heuvelrug reiken tot over Ieper en de West-Vlaamse heuvels. Maar er is ook veel bedrijvigheid: diepvriesgroenten, vleeswaren, meubelen, vrachtwagens .. bekend over de grenzen héén. Dit alles wordt in Staden gemaakt !
Staden ligt in het hart van West-Vlaanderen en is een erg dynamische entiteit. Het is een landelijke gemeente.
De open ruimte is het meest karakteristieke element voor Staden, als gemeente in het buitengebied.
De heuvelrug van Westrozebeke vormt een markant reliëfelement. De Mandel en de Luikebeek zijn in het landschap gegrift.
Uitgestippelde wandel- en fietswegen voeren de bezoeker langs verrassend mooie en rustige hoekjes.
Staden is een gemeente waar natuur, cultuur, arbeid en recreatie perfect hand in hand gaan, waar je rustig maar boeiend kan wonen.

Op zoek naar een verkwikkende wandeling, een frisse fietstocht, een leuk dagje uit, een weekendje aan het water of in het groen, ...? Pasar Oostnieuwkerke organiseert heel het jaar door gezellige activiteiten naar ieders gading.

Onze activiteiten

3 Daagse fietsvakantie

Fietsen
Wanneer vindt de activiteit plaats?
donderdag 30 mei 2019 - 14:00 tem zaterdag 1 juni 2019 - 14:00
Georganiseerd door

Voor de 12° maal gaan wij op fietsvakantie. Deze keer trekken wij naar de Antwerpse Kempen met als uitvalsbasis hotel " De Linde" in Retie . We doen er 2 halve dagtochten en één dagtocht.

Dagfietstocht

Fietsen
Wanneer vindt de activiteit plaats?
zaterdag 22 juni 2019 - 08:00
Georganiseerd door

Reeds enkele jaren trekken wij er een dag op uit per fiets met een tussenstop in de voormiddag en in de namiddag om iets te bezoeken of te ontdekken. Dit is een tocht van ongeveer 50 km. Eten 's middag en 's avonds zijn ook voorzien. 

Herfstwandeling

Wandelen
Wanneer vindt de activiteit plaats?
zondag 6 oktober 2019 - 14:00
Georganiseerd door

Voor een wandeling in het begin van de herfst , nog de laatste mooie dagen meepikken kun je bij ons terecht. We wandelen op locatie een tocht van ongeveer 8 km; Een tussenstop wordt voorzien en nadien kijken we nog waar we een kleinigheid kunnen eten. 

Pagina's

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!

Onze partners

Govaka

Goboony

Corsendonk Hotels & Clubs

Campings in Vlaanderen

Kompas

Vlaanderen

DVV verzekeringen